4 εκατ. ευρώ για τα φορεμένα παπούτσια του Michael Jordan στον τελικό του NBA του 1998

 4 εκατ. ευρώ για τα φορεμένα παπούτσια του  Michael Jordan στον τελικό του NBA του 1998

Η δημοπρασία Sotheby's η οποία λήγει στις 11 Απριλίου ονομάζεται "Victoriam" και περιλαμβάνει αναμνηστικά  και από τον Tom Brady και τον Kobe Bryant

 

Ο οίκος Sotheby's φιλοξενεί δημοπρασία αθλητικών αναμνηστικών που φορέθηκαν σε παιχνίδια, με τα υπογεγραμμένα αθλητικά παπούτσια του Jordan να πρωταγωνιστούν στην σειρά σπάνιων αντικειμένων.
Τα φορεμένα σε παιχνίδι Air Jordans του Michael Jorda εκτιμάται ότι θα πουληθούν μεταξύ 2 και 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτήν τη στιγμή, η τιμή έχει φθάσει στα 1,8 εκατομμύρια δολάρια.

Εάν η προσφορά ανέβει πολύ υψηλότερα, η δημοπρασία θα μπορούσε να σπάσει ρεκόρ. Όταν τα Air Yeezy του Kanye West πουλήθηκαν για 1,8 εκατομμύρια δολάρια σε ιδιωτική πώληση το 2021, εκτιμήθηκαν ότι ήταν τα πιο ακριβά αθλητικά παπούτσια που πωλήθηκαν μέχρι σήμερα.

Η δημοπρασία, που ονομάστηκε "Victoriam", είναι ένας θησαυρός για τους πλούσιους λάτρεις των σπορ, με τα πάντα, από τη στολή του Τομ Μπρέιντι το 2004 μέχρι τη φανέλα σκοποβολής που φορούσε ο Κόμπι Μπράιαντ το απόγευμα της ιστορικής του εμφάνισης 81 πόντων τον Ιανουάριο του 2006. Στα άλλα αξιοσημείωτα αντικείμενα προς δημοπρασία περιλαμβάνονται ηφ ανέλα του ντεμπούτου του Πελέ το 1975 για την New York Cosmos, η οποία βοήθησε να αναδειχθεί το ποδόσφαίρο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το ποδόσφαιρο που χρησιμοποιήθηκε για το γκολ που κέρδισε το παιχνίδι κατά τη διάρκεια του φετινού Super Bowl μεταξύ των Kansas City Chiefs και Philadelphia Eagles δημοπρατείται επίσης.
Άλλα αντικείμενα προς δημοπρασία περιλαμβάνουν διάφορα αναμνηστικά από τον θρύλο του τένις Rafael Nadal, τους αστέρες του NBA Carmelo Anthony και Luka Doncic και άλλους. Η υποβολή προσφορών λήγει την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ