Ζελένσκι στην ΕΡΤ: Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν νικήσουμε

Ζελένσκι στην ΕΡΤ: Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν νικήσουμε

«Δεν εμπιστευόμαστε τη Ρωσία» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας πως οι Ρώσοι «άλλα λένε και άλλα πράττουν».

Η δημόσια τηλεόραση φιλοξένησε την αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου της εμπόλεμης Ουκρανίας. Το συνεργείο της ΕΡΤ με τον Γιάννη Σουλιώτη συνάντησαν τον πιο πολυσυζητημένο ηγέτη του πλανήτη για μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά και για τις αντιφάσεις στη στήριξη που δέχεται η χώρα του. Μίλησε για τον εαυτό του και την ιεράρχηση των αξιών, με τον πόλεμο να μαίνεται «έξω από το παράθυρο», έναν πόλεμο που απειλεί την ειρήνη όχι μόνο στην Ανατολική Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο. Για πρώτη φορά επίσης κλήθηκε να δώσει απάντηση για το βίντεο που προβλήθηκε στην ελληνική Βουλή και εξήγησε τη θέση του για το Τάγμα Αζόφ, τονίζοντας πως σήμερα «είναι μέρος των ενόπλων δυνάμεων» της Ουκρανίας.

«Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν νικήσει η Ουκρανία» διαμήνυσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην αποκλειστική του συνέντευξη στην ΕΡΤ. O Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον ελληνικό λαό για τη στήριξη που παρέχει στη χώρα του, ενώ χαρακτήρισε αντιφατική τη στάση της Τουρκίας ως διαμεσολαβητή.

Ο κ. Ζελένσκι μίλησε στον απεσταλμένο της ΕΡΤ Γιάννη Σουλιώτη για τη σθεναρή αντίσταση του ουκρανικού λαού και ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση για την ασφαλή απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού από τις εμπόλεμες περιοχές.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε ότι η Ρωσία παραβίασε την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας και πως επεδίωξε την πλήρη εισβολή στη χώρα μετά την Κριμαία.

«Στις 24 Φεβρουαρίου ξεκίνησε δραματικά η πλήρους κλίμακας επίθεση της Ρωσίας, ο πλήρους κλίμακας πόλεμος, η πλήρους κλίμακας κατοχή από την πλευρά της Ρωσίας στην επικράτεια της Ουκρανίας. Αυτός ήταν ο λόγος που επιβλήθηκαν οι σκληρές κυρώσεις: δολοφονίες, κατοχή, παράνομη εισβολή. Ο πόλεμος ακόμα δεν έχει τελειώσει, δεν έχουμε επιστρέψει στις περιοχές μας, δυστυχώς ακόμα η Ρωσία παραμένει στη γη μας, συνεχίζει να ασκεί πίεση. Τίποτα δεν έχει τελειώσει» υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Για τις ζωές που χάθηκαν δεν υπάρχει τίμημα» δήλωσε ο κ. Ζελένσκι, καταγγέλλοντας δολοφονίες από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Δεν εμπιστευόμαστε τη Ρωσία» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας πως οι Ρώσοι «άλλα λένε και άλλα πράττουν», ενώ επεσήμανε ότι «χτύπησαν» το Κίεβο ακόμα και όταν ήταν εκεί ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Σημείωσε ότι οι άμαχοι στο εργαστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη «φοβούνται να βγουν γιατί τους σκοτώνουν», ενώ τόνισε ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ τον διαβεβαίωσε ότι οι άμαχοι της Μαριούπολης θα φτάσουν σε ουκρανικό έδαφος.

Πηγή: ΕΡΤnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ