Νέες επιθέσεις στο Κίεβο - Στις ΗΠΑ ο Ουκρανός πρωθυπουργός

Νέες επιθέσεις στο Κίεβο - Στις ΗΠΑ ο Ουκρανός πρωθυπουργός

Νέες εκρήξεις αναφέρεται πως σημειώθηκαν στο Κίεβο και στο Λβιβ. Ως και 3.000 οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες.

 

Οι Ρώσοι επανέλαβαν το πρωί του Σαββάτου τις επιθέσεις τους κατά του Κιέβου, ενώ εκρήξεις ακούστηκαν και στην πόλη Λβιβ. Στα ανατολικά της Ουκρανίας όπου έχει μεταφερθεί το ενδιαφέρον των Ρώσων υπάρχουν αναφορές για δύο Ουκρανούς νεκρούς.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του έχουν χάσει 2.500 με 3.000 στρατιώτες, ενώ σε 10.000 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών. Ο ίδιος ανέβασε σε 19.000 με 20.000 τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί κατά τις 52 ημέρες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία ζητά από τη Δύση εξοπλισμό που θα της επιτρέψει να διατηρήσει μακριά από τις ακτές της τα ρωσικά πλοία. Η βύθιση του καταδρομικού Μόσκβα φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των υπόλοιπων ρωσικών πλοίων από τις ακτές της Ουκρανίας, μειώνοντας προς το παρόν το ενδεχόμενο μιας άμεσης αμφίβιας επιχείρησης με στόχο την ενίσχυση των ρωσικών θέσεων στα νότια της Ουκρανίας. Στο διπλωματικό πεδίο ο Ζελένσκι ζήτησε από τη Δύση να χαρακτηρίσει τη Ρωσία ως κράτος-υποστηρικτή της τρομοκρατίας. Στην Ουάσιγκτον θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες ουκρανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Ντένις Σμιχάλ. Στην αντιπροσωπεία θα μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ