Κατακραυγή για το μακελειό στο Κραματόρσκ

Κατακραυγή για το μακελειό στο Κραματόρσκ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει να υπάρξει αποφασιστική αντίδραση της διεθνούς κοινότητας μετά την πυραυλική επίθεση που έπληξε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Κραματόρσκ

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να βρίσκεται στην 45η ημέρα από τη ρωσική εισβολή νέες καταγγελίες για εγκληματικές πράξεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Και ενώ η επιβεβαίωσή τους είναι δύσκολη μέχρι στιγμής, ωστόσο οι μαρτυρίες των ανθρώπων που είναι εκεί συγκλονίζουν. Για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές της Ουκρανίας που πολιορκούνται από τις ρωσικές δυνάμεις συμφωνήθηκε να ανοίξουν το πρωί του Σαββάτου δέκα ανθρωπιστικοί διάδρομοι, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και ένας για την μαρτυρική Μαριούπολη.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει να υπάρξει αποφασιστική αντίδραση της διεθνούς κοινότητας μετά την πυραυλική επίθεση που έπληξε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Κραματόρσκ σκοτώνοντας 52 ανθρώπους, την οποία χαρακτήρισε εσκεμμένη ρωσική επίθεση εναντίον αμάχων.

«Αναμένουμε σθεναρή παγκόσμια αντίδραση σε αυτό το έγκλημα πολέμου», είπε στο βραδινό διάγγελμά του. Επανέλαβε την αξίωση να επιβληθεί πλήρες εμπάργκο στη ρωσική ενέργεια και όλες οι ρωσικές τράπεζες να αποκλειστούν από το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα.

«Κάθε καθυστέρηση στην προμήθεια (…) όπλων στην Ουκρανία, κάθε άρνηση, μπορεί να σημαίνει μόνο ότι οι πολιτικοί αυτοί θέλουν να βοηθήσουν περισσότερο τη Ρωσία από ό,τι εμάς», πρόσθεσε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 109 τραυματίστηκαν στην πυραυλική επίθεση στην Κραματόρσκ, που έπληξε σιδηροδρομικό σταθμό όπου περίμεναν συρμούς για να φύγουν κάπου 4.000 άνθρωποι.

Και στο Μακάριφ

Μία ημέρα μετά τη δολοφονική επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ στην Ανατολική Ουκρανία όπου είχαμε 50 νεκρούς, ο Βάντιμ Τόκαρ, ο δήμαρχος του χωριού Μακάριφ, δήλωσε σε ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι 132 άμαχοι βρέθηκαν δολοφονημένοι.

Τα περισσότερα από τα πτώματα στην πόλη που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου, βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους, είπε ο αιρετός, κατηγορώντας για τους θανάτους των πολιτών αυτών τον ρωσικό στρατό.

Πηγή: ΕΡΤnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ