Νέα χτυπήματα των Ρώσων στο Κίεβο - Φρίκη στη Μαριούπολη

Νέα χτυπήματα των Ρώσων στο Κίεβο - Φρίκη στη Μαριούπολη

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν συντρίμμια πυραύλου που καταρρίφθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα έπεσαν σε πολυκατοικία στο Κίεβο

Με τη Ρωσία να κλιμακώνει τις πολεμικές επιχειρήσεις της στην Ουκρανία με ωμές επιθέσεις κατά αμάχων, συνεχίζονται οι μαραθώνιες συνομιλίες Μόσχας – Κιέβου, στην 22η ημέρα του πολέμου. Στο μεταξύ συνεχίζεται το σφυροκόπημα στο Κίεβο και στα περίχωρά του, με τους πολίτες να βρίσκονται στα καταφύγια, αφού υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 7 το πρωί.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν συντρίμμια πυραύλου που καταρρίφθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα έπεσαν σε πολυκατοικία στο Κίεβο, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας. Άγνωστος είναι επίσης ο αριθμός των θυμάτων από την επίθεση στο Θέατρο της Μαριούπολης, που λειτουργούσε ως καταφύγιο για 1.000 γυναικόπαιδα.

Η Ρωσία αρνείται ότι οι δυνάμεις της έπληξαν το κτίριο, και κατηγορεί Ουκρανούς εθνικιστές του ακροδεξιού τάγματος Αζόφ.

«Οι εισβολείς κατέστρεψαν το Δραματικό Θέατρο. Κτίριο όπου είχαν βρει καταφύγιο πάνω από χίλιοι άνθρωποι. Δεν θα το συγχωρήσουμε ποτέ», ανέφερε ο δήμος της Μαριούπολης μέσω Telegram. Όπως φαίνεται από δορυφορικές εικόνες που μετέδωσε το nexta.tv οι Ουκρανοί είχαν γράψει έξω από το θέατρο, στα ρωσικά, τη λέξη «παιδιά».

Πηγή: ΕΡΤnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ