Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Κιέβου - Νέες συνομιλίες σήμερα

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Κιέβου - Νέες συνομιλίες σήμερα

Οι χθεσινές διαπραγματεύσεις, που πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης, ανάμεσα σε ανώτερα στελέχη από τις δύο χώρες ολοκληρώθηκαν χωρίς πρόοδο

Θέμα χρόνου η εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στο Κίεβο, το οποίο τελεί διαρκώς υπό τον φόβο της επικείμενης επίθεσης. Λίγο πριν τα ξημερώματα της Τρίτης, τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σε όλο το Κίεβο, καθώς η Ρωσία πιέζει για την προέλασή της σε πολλά μέτωπα.

Οι πρώτες εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κτήριο να έχει πάρει φωτιά.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εύθραυστες διπλωματικές προσπάθειες με τη διεξαγωγή σήμερα του 5ου γύρου συνομιλιών.

Οι χθεσινές διαπραγματεύσεις, που πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης, ανάμεσα σε ανώτερα στελέχη από τις δύο χώρες ολοκληρώθηκαν χωρίς πρόοδο έπειτα από αρκετές ώρες, με βοηθό του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι να λέει ότι οι διαπραγματευτές έκαναν «τεχνική παύση» και για να συναντηθούν ξανά σήμερα Τρίτη. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε πως συνομίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ στο πλαίσιο της προσπάθειας να τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία, να υπάρξει «δίκαιη ειρήνη». «Η αντιπροσωπεία μας εργάζεται για αυτό στις διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά», συνέχισε ο κ. Ζελένσκι. Τα πράγματα πήγαν «αρκετά καλά, μου είπαν. Αλλά θα δούμε», συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας πως οι συνομιλίες «θα συνεχιστούν».

Ο πόλεμος είναι πιθανό να έχει τελειώσει στις αρχές του Μαΐου, όταν θα εξαντληθούν οι πόροι που έχει στη διάθεσή της η Ρωσία εκτιμά σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

Πηγή: ΕΡΤnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ