Συνάντηση με Πούτιν ζητά ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι

Συνάντηση με Πούτιν ζητά ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος του ανέφερε ότι έδωσε εντολή στους διαπραγματευτές να «κάνουν τα πάντα» προκειμένου να κλειστεί συνάντησημε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Εντείνονται εκ νέου οι διπλωματικές προσπάθειες για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία με το 4ο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας να είναι προγραμματισμένος για σήμερα αφήνοντας χαραμάδα αισιοδοξίας καθώς οι δύο πλευρές ανέφεραν πρόοδο, ακόμη και μετά τη ρωσική επίθεση χθες σε στρατιωτική βάση στα δυτικά μια ανάσα από τα πολωνικά σύνορα, που όξυνε την ένταση με το ΝΑΤΟ δια της Ουάσινγκτον να ξεκαθαρίζει ότι «θα απαντήσει εάν πέσει έστω και μία σφαίρα σε νατοϊκό έδαφος».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του ανέφερε ότι έδωσε εντολή στους διαπραγματευτές να «κάνουν τα πάντα» προκειμένου να κλειστεί «συνάντηση» του ιδίου με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε δηλώσεις του στη ρωσική κρατική τηλεόραση χθες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει πράγματι συνάντηση των προέδρων Πούτιν και Ζελένσκι.

Την ίδια ώρα, οι συγκρούσεις να συνεχίζονται σε διάφορα μέτωπα, με τον ουκρανικό στρατό να προειδοποιεί ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να εδραιώσουν τις θέσεις τους στις περιοχές που έχουν καταλάβει και προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις.

Οι σειρήνες ήχησαν πάλι τη νύχτα σε Λβιβ και Χάρκοβο. Η ρωσική επίθεση εναντίον στρατοπέδου εκπαίδευσης κοντά στην πόλη Λβιβ (δυτικά) χθες είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 35 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 134, σύμφωνα με το Κίεβο. Η Μόσχα, από την πλευρά της, έκανε λόγο για κάπου 180 νεκρούς.

Πηγή: ΕΡΤnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ