Σκληρές μάχες γύρω από το Κίεβο

Σκληρές μάχες γύρω από το Κίεβο

Εντείνονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά των περιχώρων του Κιέβου ενώ δυνάμεις των επιτιθέμενων πλησιάζουν την ουκρανική πρωτεύουσα.

Με σφοδρότητα συνεχίζεται η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, με δυνάμεις του ρωσικού στρατού να σφυροκοπούν προάστια του Κιέβου και να σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Στην πιο πρόσφατη έκθεσή του το βρετανικό υπουργείο Άμυνας υπολογίζει πως ο κύριος όγκος των ρωσικών δυνάμεων βρίσκεται 25 χλμ. από το Κίεβο. Μία μεγάλη φάλαγγα που είχε εντοπιστεί στα βόρεια της πόλης έχει διαλυθεί και, σύμφωνα με την ανάλυση των Βρετανών, θα επιχειρήσει να περικυκλώσει το Κίεβο. Ουκρανός βουλευτής και στενός συνεργάτης του προέδρου Ζελένσκι δήλωσε πως το Κίεβο θα γίνει το Στάλινγκραντ των Ρώσων, παραλληλίζοντας την αντίσταση των συμπατριωτών του με εκείνη των Σοβιετικών κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την ίδια στιγμή, φωτογραφίες από τη Μαριούπολη δείχνουν την έκταση της καταστροφής που προκάλεσε η ρωσική επίθεση. Μεταξύ άλλων έχουν καταστραφεί κατοικίες, εμπορικά κέντρα και σχολεία.

Ουκρανικά μέσα αναφέρουν πως οι Ρώσοι χτύπησαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων σε μια πόλη 36 χλμ. από το Κίεβο, όπου επίσης στόχος έγινε μια αεροπορική βάση.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι Ουκρανοί εκφράζουν φόβους ότι θα δεχθούν εισβολή και από τη Λευκορωσία, ενώ ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο μήνυμά του, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι αρνείται να επιτρέψει σε αμάχους να εγκαταλείψουν τις πόλεις, και υποστήριξε ότι οι εισβολείς επιδίδονται σε αποτρόπαιες πράξεις.


https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/seirines-synagermoy-gia-aeroporiki-epidromi-ichisan-to-proi-se-oykranikes-poleis/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ