Κατάπαυση του πυρός σε Μαριούπολη και Βολνοβάχα - Εικόνες σοκ από τις βομβαρδισμένες περιοχές

Κατάπαυση του πυρός σε Μαριούπολη και Βολνοβάχα - Εικόνες σοκ από τις βομβαρδισμένες περιοχές

Για κατάπαυση πυρός στη Μαριούπολη και τη Βολνοβάχα κάνουν λόγο ρωσικά μέσα ενημέρωσης, εν αναμονή νέων επιθέσεων των ρωσικών δυνάμεων κατά των δύο πόλεων.

 

Κατάπαυση του πυρός από τις 9 π.μ. ώρα Ελλάδας του Σαββάτου στη Μαριούπολη και τη Βολνοβάχα ανακοίνωσαν ρωσικά μέσα επικαλούμενα πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Η Μόσχα κάνει λόγο για μονομερή κατάπαυση ώστε να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι και να απομακρυνθούν από τις δύο πόλεις οι άμαχοι.

Η Μαριούπολη των 450.000 κατοίκων είναι στρατηγικής σημασίας λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα και έχει αποκλειστεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Τόσο η Μαριούπολη όσο και η Βολνοβάχα έχουν γίνει το επίκεντρο ισχυρών συγκρούσεων μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων. Οι δύο πόλεις βρίσκονται στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας και τυχόν κατάληψή τους από τους Ρώσους θα ενώσει τις δυνάμεις τους στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία.

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλούν τα πλάνα από drone από την πόλη Μπορόντιανκα. Οι εικόνες αποκαλύπτουν μια κατεστραμμένη πόλη με ερειπωμένες κατοικίες, σε κάποιες από τις οποίες παραμένουν εστίες πυρκαγιάς. Η πόλη βρίσκεται 60 χλμ. βορειοδυτικά του Κιέβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ