Οι Ρώσοι σφυροκοπούν, οι Ουκρανοί αντιστέκονται

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν, οι Ουκρανοί αντιστέκονται

Ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέα επίθεση για τον έλεγχο της Χερσώνας, η οποία βρίσκεται κοντά στην Κριμαία.

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι επιθέσεις του ρωσικού στρατού στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, τη Χερσώνα στον νότο αλλά και στο Κίεβο.

Ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέα επίθεση για τον έλεγχο της Χερσώνας, η οποία βρίσκεται κοντά στην Κριμαία. Η πόλη των 300.000 κατοίκων φαίνεται πως είναι περικυκλωμένη από τους Ρώσους, ενώ ένα μεγάλο ρωσικό κονβόι μήκους άνω των 50 χλμ. κινείται προς το Κιέβο. Οι μάχες μαίνονται και στα βορειοανατολικά, όπου τη Δευτέρα ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στρατόπεδο στην Οκτίρκα με αποτέλεσμα τον θάνατο 70 Ουκρανών στρατιωτών.

Το περιθώριο για τη διπλωματία είναι πολύ μικρό, ωστόσο σύμφωνα με τη Μόσχα, αντιπροσωπείες από τη Ρωσία και την Ουκρανία θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες τις επαφές τους.

Την ίδια στιγμή στον ΟΗΕ συνεχίζεται η μαραθώνια έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δήλωσε την πρόθεσή του να ερευνήσει τις καταγγελίες για πιθανά εγκλήματα πολέμου των Ρώσων.

Τέλος, σε μία εξέλιξη πολύ μακριά από τον πόλεμο, η FIFA και η UEFA ανακοίνωσαν τον αποκλεισμό όλων των ρωσικών ομάδων από τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Η UEFA θα προχωρήσει επίσης στην ακύρωση της χορηγικής συμφωνίας που είχε με τον ρωσικό ενεργειακό γίγαντα Gazprom.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ