Κρυπτονομίσματτα: Σε χαμηλό ενός μήνα το Bitcoin εν μέσω ανησυχιών για τις οικονομικές προοπτικές

Κρυπτονομίσματτα: Σε χαμηλό ενός μήνα το Bitcoin εν μέσω ανησυχιών για τις οικονομικές προοπτικές

Επιφυλακτικοί οι traders αναμένουν τα στοιχεία για τους μισθούς στις ΗΠΑ

Το Bitcoin φλέρταρε με χαμηλό ενός μήνα εν μέσω μιας ευρύτερης υποχώρησης από τις πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις στις παγκόσμιες αγορές λόγω των φόβων για τις οικονομικές προοπτικές.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό asset έχασε περισσότερο από 4%, προτού περιορίσει μέρος των απωλειών και αλλάξει χέρια στα 56.635 δολάρια στις 12:45 μ.μ. στη Σιγκαπούρη. Τα περισσότερα άλλα σημαντικά token, όπως το Ether, υπέστησαν επίσης απώλειες.

Τα σημάδια οικονομικής αδυναμίας σε ΗΠΑ και Κίνα αναστατώνουν τους traders, πυροδοτώντας τη χειρότερη περίοδο για τις παγκόσμιες μετοχές από την κατρακύλα της 5ης Αυγούστου. Το αρνητικό κλίμα έχει μεταφερθεί και στην κρυπτογράφηση, με τους συναλλασσόμενους να είναι προσηλωμένοι στην έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, η οποία θα δώσει μια πρώτη γεύση για το αν ετοιμάζεται για μια ύφεση η όχι.

Στην αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης, η ζήτηση αυξάνεται για αντιστάθμιση έναντι της πτώσης του Bitcoin, τόσο για την περίοδο μετά τα επερχόμενα στοιχεία για τις μισθοδοσίες στις ΗΠΑ όσο και για τα επακόλουθα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον Σον Μακνάλτι, διευθυντή συναλλαγών στον πάροχο ρευστότητας Arbelos Markets.

«Είδαμε ανανεωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον για καθοδικές αγορές σε δικαιώματα προαίρεσης Bitcoin, ειδικά για τα συμβόλαια μετά τις μισθοδοσίες στα 55.000 δολάρια και χαμηλότερα», δήλωσε ο Μακνάλτι.

Αυτό μπορεί να είναι μια αντιστάθμιση έναντι του ανοιχτά φιλο-κρυπτογραφικού Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χάνει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο από τη Δημοκρατική αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, η οποία δεν έχει ακόμη αναλύσει λεπτομερώς τη στάση της σχετικά με τα ψηφιακά assets, σύμφωνα με το Bloomberg.

Άλλα σημάδια επιφυλακτικότητας περιλαμβάνουν την πτώση του συνολικού ανοικτού ενδιαφέροντος – ή των εκκρεμών συμβολαίων – για την CME Group Inc. Bitcoin futures στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο. Εν τω μεταξύ, τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin στις ΗΠΑ έχουν σημειώσει το μεγαλύτερο σερί καθαρών εκροών από τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.
Η ισορροπία των κινδύνων γέρνει προς μια πιθανή δοκιμή του εύρους τιμών 52.000 έως 50.000 δολάρια, δήλωσε ο Τόνι Σικαμορ, αναλυτής αγοράς στην IG Australia Pty.

Το ράλι του Bitcoin φέτος έχει κάπως εξασθενήσει από το υψηλό ρεκόρ των 73.798 δολαρίων που σημειώθηκε τον Μάρτιο. Κατά την πενταετία έως το 2023, το αρχικό κρυπτονόμισμα σημείωσε μέση πτώση τον Σεπτέμβριο άνω του 8%, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ