Πόσο αλλάζουν οι ισορροπίες στις αμερικανικές εκλογές, μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

Πόσο αλλάζουν οι ισορροπίες στις αμερικανικές εκλογές, μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

Οι επιπτώσεις από την απόπειρα δολοφονίας θα είναι μια “στιγμή ενότητας”, υποστηρίζει ο Ρεπουμπλικανός Τζον Τόμας

Το περιστατικό της απόπειρας δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να “τον ωθήσει σε ολοκληρωτική νίκη”, ανέφερε Ρεπουμπλικανός στρατηγικός αναλυτής.

Οι επιπτώσεις από την απόπειρα δολοφονίας θα είναι μια “στιγμή ενότητας”, υποστηρίζει ο Ρεπουμπλικανός Τζον Τόμας, η οποία πιθανότατα θα “ωθήσει” τον Τραμπ σε “ολοκληρωτική νίκη” στις προεδρικές εκλογές, λέει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δήλωσε στο Sky News ότι η αντίδραση του πλήθους στους πυροβολισμούς «ήταν μια μικρή πρόγευση».

“Αμέσως μετά αφότου [ο Τραμπ] σηκώθηκε μετά την επίθεση, θα παρατηρήσετε ότι το πλήθος ζητωκραύγαζε”, είπε. “Βλέπουμε σε όλη τη χώρα ότι οι άνθρωποι, είτε ειλικρινά σας αρέσει [ο Τραμπ] είτε όχι, συσπειρώνονται πίσω του, αυτή τη στιγμή.

“Και προβλέπω… νομίζω ότι αυτή θα είναι μια στιγμή ενότητας. Και υποψιάζομαι ότι θα ωθήσει την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ στην απόλυτη νίκη τον Νοέμβριο” σημειώνει.

Είπε επίσης ότι η άμεση αντίδραση του Τραμπ είναι “κάτι που πρέπει να σημειωθεί”.

“Νομίζω ότι είναι μια στιγμή που οι Αμερικανοί, τόσοι πολλοί Αμερικανοί, αποζητούν αυτό το επίπεδο ηγεσίας. Νομίζω ότι αυτή η στιγμή θα γίνει πολύ μεγαλύτερη από μια απλή απόπειρα δολοφονίας, και περισσότερο μια αντανάκλαση της δύναμης και της άρνησης του Τραμπ να τα παρατήσει” ανέφερε ακόμη.

Ανάλυση CNN: Ανοίγει εκ νέου ένα «ανατριχιαστικό κεφάλαιο» στην αμερικανική πολιτική

Η απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία ανοίγει ένα νέο σκοτεινό κεφάλαιο στην «καταραμένη ιστορία της πολιτικής βίας στην Αμερική», συγκλόνισε ένα έθνος ήδη βαθιά αποξενωμένο κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο τεταμένες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας του, αναφέρει ο αναλυτής του CNN Stephen Collinson.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, η στοχοποίηση ενός πρώην προέδρου σε προεκλογική συγκέντρωση λίγες ημέρες πριν από την αποδοχή του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών αποτελεί εξ ορισμού επίθεση στη δημοκρατία και στο δικαίωμα κάθε Αμερικανού να επιλέγει τους ηγέτες του.

«Η φωτογραφία του Έβαν Βούτσι του Associated Press με έναν προκλητικό αλλά ζωντανό Τραμπ -με αίμα στο αυτί και το μάγουλό του, να βγαίνει εσπευσμένα από τη σκηνή από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, με υψωμένη τη γροθιά και στο βάθος μια αμερικανική σημαία- έγινε αμέσως εμβληματική. Η εικόνα θα καθορίσει μια γεμάτη πολιτική εποχή, ανεξάρτητα από τα μέχρι στιγμής άγνωστα πολιτικά επακόλουθα ενός ηλιόλουστου απογεύματος που μετατράπηκε σε εφιάλτη» υπογραμμίζει ο αναλυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ