Super Bowl: Η...οικονομία του μεγάλου αγώνα, το σόου και η ασφάλεια

Super Bowl: Η...οικονομία του μεγάλου αγώνα, το σόου και η ασφάλεια

Το 2023 μια διαφήμιση Super Bowl 30 δευτερολέπτων κόστισε κατά μέσο όρο 7 εκατομμύρια δολάρια

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (01:30 ώρα Ελλάδας) είναι προγραμματισμένο το Super Bowl, ο κορυφαίος αγώνα του NFL (αμερικάνικο ποδόσφαιρο) μεταξύ Κάνσας Σίτι Τσιφς του Γιώργου Καρλαύτη και Σαν Φραντσίσκο 49ers, στο Λας Βέγκας της Νεβάδα.

Μία μεγάλη αθλητική αναμέτρηση αλλά και ένα σπουδαίο σόου που συγκεντρώνει εκατομμύρια τηλεθεατές.

Γι αυτό άλλωστε μεγάλο δεν είναι μόνο το κόστος του εισιτηρίου, με το πιο φθηνό να στοιχίζει 8.000 δολάρια ή ο αριθμός ρεκόρ 67,8 εκατομμυρίων Αμερικανών ενηλίκων αναμένεται να στοιχηματίσουν 23,1 δισεκατομμύρια δολάρια στον αγώνα.

, σύμφωνα με το Forbes. Αυτός ο αριθμός αναμένεται να παραμείνει ίδιος μέχρι το 2024 επίσης. Το 2022, η αξία προβολής των 30 δευτερολέπτων κόστιζε 6,5 εκατομμύρια δολάρια και αυτό αντιπροσώπευε μια αύξηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων από το 2021. Το 2015, οι εταιρείες πλήρωναν 4,25 εκατομμύρια δολάρια για την πρώτη ώρα. Εννέα χρόνια αργότερα, το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 40%.

Πολλά είναι και τα χρήματα που θα κερδίσουν και οι νικητές. Χωρίς να υπάρχει επίσημο νούμερο,-όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα MARCA- εκτιμάται ότι κάθε παίκτης της νικήτριας ομάδας θα φύγει με μια επιταγή 164.000 δολαρίων, η οποία θα δινόταν σε κάθε παίκτη περίπου 15 ημέρες μετά το παιχνίδι. Ενώ οι παίκτες της ηττημένης ομάδας θα κερδίσουν περίπου 90.000 δολάρια.

Το σόου του ημιχρόνου του Super Bowl, πάντα ένα σημαντικό μέρος της ετήσιας εκδήλωσης του NFL και είναι η μουσική παράσταση με τις περισσότερες προβολές της χρονιάς στην Αμερική, Θα παρουσιαστεί από τον οκτώ φορές νικητή των βραβείων «Grammy», Ούσερ, ο οποίος ήταν προηγουμένως καλεσμένος των Black Eyed Peas για το σόου τους στο ημίχρονο στο Super Bowl του 2011.

Ο 45χρονος Αμερικανός τραγουδιστής κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ το 1994, έχει πουλήσει 80 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έχει πετύχει εννέα νούμερο ένα σινγκλ στις Η.Π.Α.

Να σημειωθεί η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) έχει ανακοινώσει ότι ορίζει την περιοχή του Λας Βέγκας ως «Ζώνη χωρίς Drone» για τον αγώνα Super Bowl.

Αυτό θα είναι ο τέταρτος τελικός για τους Τσιφς, με επικεφαλής τον Πάτρικ Μαχόμς, τα τελευταία πέντε χρόνια, με απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα. Από την άλλη, οι 49ers δεν έχουν φτάσει στον τελικό από το 2020, όταν έχασαν από τους Τσιφς. Ο τίτλος λείπει από το Σαν Φρανσίσκο από το 1994.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ