Το Wimbledon σε κόκκινο συναγερμό για την... πορτοκαλί διαμαρτυρία

 Το Wimbledon σε κόκκινο συναγερμό για την... πορτοκαλί διαμαρτυρία

«Όπως έχουμε δει σε άλλα αθλητικά γεγονότα, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τίποτα, αλλά είμαστε εξαιρετικά βέβαιοι ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει είναι τα σωστά μέτρα και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάτι αν συμβεί " δήλωσε η Σάλι Μπόλτον, διευθύνων σύμβουλος του All England Club 

 

 

Οι αξιωματούχοι του Wimbledon ενίσχυσαν την ασφάλεια και θα χρησιμοποιήσουν μυστικούς "αξιωματικούς εντοπισμού συμπεριφοράς" σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τις περιβαλλοντικές διαμαρτυρίες στο Πρωτάθλημα που ξεκινά τη Δευτέρα.
Τέλεια περιποιημένοι πράσινοι χλοοτάπητες με καθαρές λευκές γραμμές είναι η παγκόσμια εικόνα του τουρνουά και η προοπτική να πασπαλίσει κάποιος πορτοκαλί σκόνη, το σήμα κατατεθέν των διαδηλωτών που έχουν εισβάλει σε άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, είναι κάτι που οι διοργανωτές θέλουν απεγνωσμένα να αποτρέψουν.

«Όπως έχουμε δει σε άλλα αθλητικά γεγονότα, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τίποτα, αλλά είμαστε εξαιρετικά βέβαιοι ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει είναι τα σωστά μέτρα και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάτι αν συμβεί " δήλωσε η Σάλι Μπόλτον, διευθύνων σύμβουλος του All England Club, είπε στους δημοσιογράφους στο κλαμπ λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι.

"Κάθε χρόνο συνεργαζόμαστε με τη Μητροπολιτική Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες για να επανεξετάζουμε τις ρυθμίσεις ασφαλείας σύμφωνα με τη σχετική εικόνα απειλών και φυσικά. Έχουμε σίγουρα αυξήσει την ασφάλεια σε περιοχές όπως οι πύλες και γύρω από το γήπεδο, με βελτιωμένους ελέγχους αποσκευών και επικοινωνούμε με ανθρώπους για να εξηγήσουμε πώς μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο.


«Μερικά από αυτά αφορούν τον τύπο νοημοσύνης που χρησιμοποιούμε και τις τακτικές που χρησιμοποιούμε», είπε. «Ένα μέρος των ρυθμίσεων ασφαλείας μας είναι μια ομάδα από τους λεγόμενους αξιωματικούς ανίχνευσης συμπεριφοράς - τους έχουμε κάθε χρόνο, αλλά ίσως θα ψάξουν για ελαφρώς διαφορετικά πράγματα από ό,τι θα έκαναν οποιαδήποτε άλλη χρονιά».

Η Μπόλτον τόνισε ότι τα πρωταθλήματα δεσμεύτηκαν να είναι «περιβαλλοντικά θετικά» και κάλεσε τους θεατές «να σεβαστούν το γεγονός ότι αυτοί που έρχονται θέλουν να δουν το τένις ευχάριστα ήσυχα και σε ένα ασφαλές περιβάλλον».
Ο αγώνας κρίκετ Αγγλίας - Αυστραλίας της περασμένης εβδομάδας στο Lord's ανακόπηκε για λίγο από διαδηλωτές που σκόρπισαν σκόνη, μετά από παρόμοια περιστατικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ και στον τελικό του αγγλικού ράγκμπι Premiership.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ