Στέλνονται 200.000 vouchers για αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών – Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Στέλνονται 200.000 vouchers για αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών – Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Αν λάβετε μήνυμα στο κινητό από τον αποστολέα «ANAKYKLONO», είστε ένας από τους 200.000 νέους δικαιούχους του προγράμματος αντικατάστασης συσκευής με επιδότηση που μπορεί να κυμαίνεται από 30% έως 50%. Δείτε τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να εκδώσετε και να εξαργυρώσετε τα ηλεκτρονικά κουπόνια αλλά και τα χρονικά περιθώρια που θα έχετε στη διάθεσή σας.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος καταφεύγει στην λίστα επιλαχόντων που είχε δημιουργηθεί για όλη την ελληνική επικράτεια προκειμένου να καταγραφεί το ενδιαφέρον των πολιτών για την αντικατάσταση συσκευών. Ήδη από τον Σεπτέμβριο στο περιθώριο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, είχε γνωστοποιηθεί ότι θα προστεθούν ακόμη 200.000 δικαιούχοι. Άρα, για να παραλάβει κάποιος το μήνυμα ένταξης στο πρόγραμμα, δεν χρειάζεται να κάνει κάποια διαδικασία. Ανάλογα με την περιοχή για την οποία έχει γίνει η κάθε αίτηση, επιλέγεται αντίστοιχος αριθμός επιλαχόντων μέχρι να εξαντληθεί το διαθέσιμο κονδύλι. Είναι δε πιθανό, να υπάρξει και νέος γύρος αποστολής μηνυμάτων μετά την 1η Νοεμβρίου. Την συγκεκριμένη ημερομηνία, εκπνέει το περιθώριο που έχει δοθεί στους πρώτους δικαιούχους του προγράμματος να ενεργοποιήσουν τα κουπόνια τους. Αν δεν δοθεί νέα παράταση θα εκτιμηθεί το ποσό που θα παραμείνει αδιάθετο και αντίστοιχα θα δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους επιλαχόντες να κάνουν χρήση των επιταγών. Εκτιμάται ότι περίπου 25-30% των πρώτων δικαιούχων, δεν θα χρησιμοποιήσει τις επιταγές. Βέβαια, αιτήσεις κατέθεσαν πάνω από 800.000 ενδιαφερόμενοι και μέχρι τώρα, είχαν εκδοθεί επιταγές για περίπου 150.000. Με την ένταξη και των επιλαχόντων, εκτιμάται ότι θα δοθεί νέα ώθηση στο πρόγραμμα.

Το αρχικό μήνυμα που αποστέλλεται στους επιλαχόντες, αναφέρει τα εξής: «Αλλάζω συσκευή. Είστε νέος δικαιούχος. Συνδεθείτε στο gov.gr και επιλέξτε λήψη κωδικών επιταγών στο μενού οι επιταγές μου για να τις λάβετε».

Με την χρήση των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα Taxis, θα μπείτε στην πλατφόρμα https://allazosyskevi.gov.gr/ επιλέγοντας το πεδίο «είσοδος στην ψηφιακή πλατφόρμα αιτήσεων». Στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης που θα αναφέρεται το όνομά σας θα επιλέξετε «οι επιταγές μου» και από εκεί θα κάνετε την λήψη των κωδικών επιταγών. Αυτομάτως θα αποσταλεί στο κινητό σας τηλέφωνο νέο μήνυμα το οποίο θα αναφέρει: «Αλλάζω συσκευή: έχει εκδοθεί voucher (με τον αριθμό τάδε). Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την αγορά επιδοτούμενου εξοπλισμού έως τη λήξη του προγράμματος».

Ουσιαστικά, θα έχετε τρεις μήνες στη διάθεσή σας προκειμένου να αγοράσετε την νέα συσκευή. Υπενθυμίζεται ότι κατά την παραλαβή της νέας συσκευής, θα πρέπει να παραδώσετε την παλαιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ