Ενώ η ΔΕΗ μας έχει... πετσοκόψει με αυξήσεις,εμφάνισε ζημιές 150. εκατ. ευρώ

Ενώ η ΔΕΗ μας έχει... πετσοκόψει με αυξήσεις,εμφάνισε ζημιές 150. εκατ. ευρώ
Την ώρα που η ΔΕΗ έχει αναλάβει το ρόλο του φοροεισπράκτορα για λογαριασμό της κυβέρνησης (χαράτσι στα ακίνητα), την ώρα που έχει κατασπαράξει τα νοικοκυριά με τις χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, όπως υποστήριξε και η ΡΑΕ, την ώρα που παίζει τον ρόλο του τιμωρού για όσους δεν πληρώνουν τα χαράτσια, κόβοντας το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά, την ώρα που ο ανταγωνισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος, την ώρα που οι αυξήσεις στα τιμολόγια είναι αλλεπάλληλες,  την ίδια ώρα τα μεγέθη της καταποντίζονται. Και όπως τουλάχιστον δείχνουν τα πράγματα, το μέλλον της επιχείρησης δεν διαγράφεται και ιδιαίτερα λαμπρό.

Γιατί άραγε;

Μήπως ο ρόλος της θα έπρεπε να είναι διαφορετικός; Μήπως θα πρέπει αν απαγκυστρωθεί από τον κομματικό-κρατικό ιστό; Μήπως θα πρέπει να σχεδιάσει το πλάνο της ανάπτυξης της για τα επόμενα 20 χρόνια; Μήπως θα πρέπει να "πετάξει" έξω όλους τους φυτευτούς με τους παχυλούς μισθούς; Μήπως, λέω μήπως, θα πρέπει να διορθώσει και πολλά, άλλα που για να τα γράψω θα απαιτηθούν πολλές σελίδες, για να μην καταλήξει σαν τον ΟΣΕ;

Οι ζημιές της ΔΕΗ για το 2011 διαμορφώθηκαν σε 148,9 εκατ. ευρώ και ο κύκλος εργασιών υποχώρησε σε 5,513 δισ. ευρώ, από 5,809 δισ. ευρώ το 2010, μειωμένος κατά 296,2 εκατ. ευρώ (-5,1%)

Τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 769,4 εκατ. ευρώ έναντι 1,497 δισ. ευρώ το 2010, μειωμένα κατά 728,3 εκατ. ευρώ (-48,6%).

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση 2011.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ