Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας: Τα χρήματα από τον μισθό φτάνουν για 19 ημέρες

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας: Τα χρήματα από τον μισθό φτάνουν για 19 ημέρες

Όσα σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Απόστολος Ραυτόπουλος για τις διακοπές των Ελλήνων φέτος το καλοκαίρι

«Τα χρήματα από το μισθό κατά τη ΓΣΕΒΕΕ φτάνουν για 19 ημέρες, κατά την έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας για 16 ημέρες, κι αυτό κάνει όχι δύσκολο αλλά αδύνατο για τους περισσότερους Έλληνες να πάνε διακοπές». Αυτό σχολίασε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Απόστολος Ραυτόπουλος, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά. Ακόμη ο ίδιος αναφέρθηκε και στις τιμές των τροφίμων, λέγοντας ότι δεν «βλέπουμε καμία αποκλιμάκωση». Αναφορικά με τις θερινές διακοπές, ο κ Ραυτόπουλος σχολίασε την έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, όπου κάτω από τους μισούς Έλληνες θα πάνε διακοπές.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων, επεσήμανε τα εξής:

«Σύμφωνα με την έρευνα θα πάνε διακοπές οι 40 στους 100 Έλληνες. Λόγω της μειωμένης αγοραστικής δύναμης του μισθού κατά 8,3% οι Έλληνες στη χώρα τους δεν μπορούν να πάνε διακοπές. Τα χρήματα από το μισθό, κατά τη ΓΣΕΒΕΕ φτάνουν για 19 ημέρες κατά την έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας για 16 ημέρες, κι αυτό κάνει όχι δύσκολο αλλά αδύνατο για τους περισσότερους Έλληνες να πάνε διακοπές». Αυτό που βλέπουμε για αυτούς που θα πάνε διακοπές είναι ότι θα πάνε λιγότερες μέρες και θα προτιμήσουν την ηπειρωτική Ελλάδα λόγω του κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων καθώς και ότι θα προτιμήσουν περιοχές οι οποίες χρειάζονται λιγότερα χρήματα για τη διαμονή τους η οποία θα είναι κατά μία μέρα λιγότερη από πέρυσι».

Αναφορικά με τις τιμές των τροφίμων όπως ανέφερε «δεν βλέπουμε καμία αποκλιμάκωση των τιμών ή να έχουν υποχωρήσει οι τιμές από αυτές που ήταν τον περασμένο μήνα. Βλέπουμε σε πολλά προϊόντα να έχουν αυξηθεί οι τιμές και σε προϊόντα πρώτης ανάγκης. Για παράδειγμα βλέπουμε στα ψάρια πολύ μεγάλη αύξηση που ξεπερνάει το 7,2% και στα φρούτα ξεπερνάει το 18%»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ