Ηλεκτρικό ρεύμα: Μέσω gov.gr η αλλαγή προμηθευτή ενέργειας

Ηλεκτρικό ρεύμα: Μέσω gov.gr η αλλαγή προμηθευτή ενέργειας

Η διαδικασία υπογραφής συμβολαίου με νέα εταιρεία πρόκειται να απλοποιηθεί δραστικά

Σε φάση ολοκλήρωσης είναι η προετοιμασία από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ένταξη στο gov.gr των διαδικασιών για αλλαγή προμηθευτή ενέργειας, που θα δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αλλάζουν προμηθευτή χωρίς δυσκολία.

Η διαδικασία υπογραφής συμβολαίου με νέα εταιρεία πρόκειται να απλοποιηθεί δραστικά αφού μέσω του Gov.gr Wallet, δεν θα χρειάζεται να υποβάλει ο καταναλωτής δικαιολογητικά στην εταιρεία στην οποία θέλει να συμβληθεί.

Ποια τα βήματα

Μετά την επιλογή το νέου προμηθευτή, ο καταναλωτής θα λαμβάνει ειδοποίηση στην εφαρμογή Gov.gr Wallet στο smartphone του για να δώσει στη νέα εταιρεία, άδεια στα προσωπικά του στοιχεία που είναι απαραίτητα. Ακολούθως, αν συναινέσει, η διαδικασία θα ολοκληρώνεται.

Με την αυτοματοποίηση στη σύναψη νέου συμβολαίου, στόχος είναι να διευκολύνονται οι καταναλωτές στις επιλογές τους, ώστε να μπορούν να επιλέγουν κάθε μήνα τον πάροχο με τις χαμηλότερες τιμές.

Με τον τρόπο αυτό θα ενταθεί ο ανταγωνισμός, και θα πιεστούν οι εταιρείες να προσφέρουν τις χαμηλότερες τιμές στα τιμολόγιά τους για να μη χάνουν πελάτες. Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το 70% των μετακινήσεων προέρχεται από τους εναλλακτικούς παρόχους και το 30% από τη ΔΕΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ