Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν αύξηση του ακατάσχετου ορίου στον τραπεζικό τους λογαριασμό

Συνδεδεμένο με το ύψος της μηνιαίας δόσης το όριο - υπολογίστε το όριο μόνοι σας

Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν αύξηση του ακατάσχετου ορίου στον τραπεζικό τους λογαριασμό

Είτε τακτοποιήσετε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας με τη ρύθμιση των 120 δόσεων, είτε προτιμήσετε τη λύση των 12 δόσεων από τις επόμενες ημέρες θα έχετε ένα επιπλέον κίνητρο για να πληρώνετε τις μηνιαίες δόσεις που θα προκύπτουν στην ώρα τους. Την αύξηση του ακατάσχετου ορίου στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Πώς θα γίνεται αυτό; Το ποσό που θα πληρώνεται θα πολλαπλασιάζεται (κατ’ αρχήν) επί τρία ενώ για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είτε συνεπής, ο συντελεστής αυτός θα μπορεί να αυξηθεί ακόμη και στο 4,5. Και αν πληρώνω 100 ευρώ τον μήνα; Θα σκεφτείτε; Τότε… χάσατε. Θα σας καλύπτει ούτως ή άλλως το ακατάσχετο όριο των 1250 ευρώ που υπάρχει και σήμερα.

Μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες αναμένεται η έκδοση της υπουργικής απόφασης η οποία θα καθορίζει και τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που θα γίνει ο υπολογισμός του ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Με βάση όμως τις μέχρι τώρα διαθέσιμες πληροφορίες, είναι δεδομένο ότι το θέμα θα αφορά μόνο σε όσους θα πληρώνουν κάθε μήνα στην εφορία περισσότερα από 400 ευρώ. Άρα, συμπέρασμα πρώτο: θέμα αύξησης αφορολογήτου για τους μικροοφειλέτες δεν υπάρχει. Το θέμα θα απασχολήσει κυρίως αυτούς που χρωστάνε πολλά, ή αυτούς που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν σε λίγες δόσεις.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να υπολογίσετε την μηνιαία δόση που θα προκύπτει για τη ρύθμιση του χρέους σας. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πολύ εύκολη και προκύπτει από τα εργαλεία του fpress.gr.

Για τη ρύθμιση των 12 δόσεων κάντε κλικ εδώ

Για τη ρύθμιση των 120 δόσεων κάντε κλικ εδώ

Από εκεί και πέρα, το μόνο που χρειάζεται είναι να πολλαπλασιάσετε το ποσό της δόσης με τον συντελεστή 3. Αυτό θα είναι το καταρχήν ακατάσχετο. Αν είναι χαμηλότερο των 1250 ευρώ, τότε θα μείνει το όριο των 1250 ευρώ. Αν είναι μεγαλύτερο, τότε εξασφαλίζετε προσαύξηση στο όριο. Όσο θα περνάει ο καιρός και θα είστε συνεπής. Ο συντελεστής θα αυξάνει. Έτσι, θα πολλαπλασιάζετε με 3,5, 4 ή και 4,5 που είναι ο ανώτατος συντελεστής. Προσοχή: αν χαθεί μια δόση, χάνεται αυτομάτως και το προνόμιο του ακατάσχετου λογαριασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ