Δεν μειώνονται οι μισθοί, ούτε κόβονται ο 13ος και 14ος

Δεν μειώνονται οι μισθοί, ούτε κόβονται ο 13ος και 14ος
 Δεν θα γίνουν περικοπές στους κατώτατους μισθούς, δεν θα παγώσουν οι αυξήσεις της τρέχουσας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και παράλληλα διασφαλίζονται ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Αυτή είναι η απόφαση που μάλλον θα οριστικοποιηθεί από εργοδότες και εργαζόμενους, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Οι όποιες συζητήσεις για πάγωμα αμοιβών θα γίνουν αφού λήξει η παρούσα σύμβαση..
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι προτάσεις (δείτε τες εδώ) του ΣΕΒ πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΓΣΕΕ (εργαζόμενοι) - ΣΕΒ , ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ(εργοδότες) προέβλεπαν πάγωμα των αμοιβών και μη χορήγηση της αύξησης του 2,6% που προβλέπεται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από την 1η Ιουλίου 2012.
Οι εργοδοτικοί φορείς και η ΓΣΕΕ θα αναθέσουν στα Ινστιτούτα των φορέων τους να επεξεργασθούν θέσεις για όλα αυτά τις οποίες θα θέσουν από κοινού στην κυβέρνηση.
Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις, ενώ στην μεθεπόμενη συνάντηση θα κληθεί και η κυβέρνηση έτσι ώστε να δεσμευτεί πως θα νομοθετήσει μόνο όσα συμφωνήσουν τα δύο μέρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ