Υπ.Τουρισμού: Ξεκινούν τα προγράμματα μετεκπαίδευσης εργαζομένων

 Υπ.Τουρισμού: Ξεκινούν τα προγράμματα μετεκπαίδευσης εργαζομένων

 

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων παρέχεται δωρεάν και είναι υποχρεωτική για το σύνολο του εκπαιδευτικού προγράμματος

Με απόφαση της Υφυπουργού Τουρισμού κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη ξεκινά η μετεκπαίδευση εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων του τουριστικού κλάδου σε 10 πόλεις της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, για την εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021 ξεκινά η λειτουργία 21 τμημάτων Μετεκπαίδευσης με 5 προσφερόμενες ειδικότητες. Οι ειδικότητες είναι οι εξής: (α) Υπηρεσία Υποδοχής, (β) Επισιτισμός, (γ) Μαγειρική τέχνη, (γ) Ζαχαροπλαστική τέχνη και (ε) Οροφοκομία.
Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης συνιστούν προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία δεν εντάσσονται στην τυπική εκπαίδευση και οδηγούν στην απόκτηση αδιαβάθμητων τίτλων σπουδών. Απευθύνονται σε εργαζομένους και πρόσκαιρα ανέργους στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι δεν κατέχουν τίτλους σπουδών τουριστικής εκπαίδευσης. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησής τους, οι απόφοιτοι αποκτούν την υπαλληλική ιδιότητα. Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η συνεχιζόμενη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα του τουρισμού.

Όπως δήλωσε η αρμόδια Υφυπουργός Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη: «Η συνεχιζόμενη κατάρτιση, επανακατάρτιση και μετεκπαίδευση του ανθρωπίνου δυναμικού είναι ζωτικής σημασίας, ιδίως για έναν κλάδο τόσο δυναμικό και παραγωγικό όσο ο τουρισμός. Επενδύουμε στους ανθρώπους μας, στις δυνατότητές τους και τους εφοδιάζουμε με τα απαραίτητα εφόδια για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα του διαρκώς και ταχύτατα μεταλλασσόμενου τουριστικού κλάδου της μετά COVID-19 εποχής. Στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα με τη φετινή χρονιά, ήδη προετοιμαζόμαστε για την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά. Ήδη δρομολογούμε τις απαραίτητες ενέργειες με στόχο τα προγράμματα μετεκπαίδευσης της περιόδου 2021-2022 του Υπουργείου να εκκινήσουν ήδη από τον ερχόμενο Νοέμβριο προς όφελος των εκπαιδευομένων μας».
Η παρακολούθηση των προγραμμάτων παρέχεται δωρεάν και είναι υποχρεωτική για το σύνολο του εκπαιδευτικού προγράμματος. Η διδασκαλία έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες και περιλαμβάνει θεωρητικό καθώς και εργαστηριακό κομμάτι. Οι μετεκπαιδευόμενοι δικαιούνται, για όσο διαρκεί το πρόγραμμα, επίδομα μετεκπαίδευσης, που καθορίζεται και καταβάλλεται από τον Ο.Α.Ε.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ