Στον "πάγο" οι προσλήψεις προσωπικού στους δήμους - Δείτε μέχρι πότε

Στον "πάγο" οι προσλήψεις προσωπικού στους δήμους - Δείτε μέχρι πότε
Φρένο στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους βάζει η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια. Ωστόσο αφήνεται παράθυρο για έμμεσες μετατροπές συμβάσεων από μερικού χρόνου σε πλήρους χρόνου, μειώνεται το ωράριο στους βρεφονηπιαγωγούς και δίδεται επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας 150 ευρώ στους δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους που εργάζονται σε τομείς που σχετίζονται με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτω .

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, προβλέπεται πως:

  • Στον "πάγο" μπαίνουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2016,
  • Δίδεται η δυνατότητα έμμεση μετατροπή συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μέσω της αύξησης του ωραρίου των εργαζομένων σε συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους Δήμους μέχρι του επιπέδου πλήρους απασχόλησης (8ωρο/5μερο) με αίτημα μάλιστα του ίδιου του εργαζομένου, με παράλληλη αύξηση των αποδοχών του.
  • Μειώνεται το ωράριο των βρεφονηπιαγωγών στους δημοτικούς σταθμούς από 40 ώρες σε 30 ώρες ανά εβδομάδα.
  • Χορηγείται, επίσης, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας 150 ευρώ μηνιαίως στους υπαλλήλους του δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ που έχουν ως σκοπό την εν γένει αξιοποίηση και διάθεση στερεών αποβλήτων.
  • Δίδεται η δυνατότητα μείωσης ή και κατάργησης των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ