Πώς (και από πότε) θα μπορείς να βρεις ηλεκτρονικά το «ασφαλιστικό βιογραφικό σου»

Πώς (και από πότε) θα μπορείς να βρεις ηλεκτρονικά το «ασφαλιστικό βιογραφικό σου»
Ενεργοποιείται το σύστημα Ατλας μέσω του οποίου εκατομμύρια ασφαλισμένοι θα μπορούν να βρουν τα ένσημά τους χωρίς να χρειάζεται να τρέχουν από τη μία υπηρεσία στην άλλη. Η υπηρεσία παρουσιάστηκε επίσημα

πριν από λίγο από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση αλλά θα τεθεί σε λειτουργεί από τις 29/12/2014. Το μόνο που χρειάζεται για να αποκτήσετε πρόσβαση, είναι οι κωδικοί του TAXISκαι ο ΑΜΚΑ. Ειδικότερα, τα χρηστικά στοιχεία που χρειάζεστε έχουν ως εξής:

  1. Η έκδοση του ηλεκτρονικού ασφαλιστικού βιογραφικού θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Pages/Home.aspx. Θα επιλέξετε την επιλογή «ασφαλιστικό βιογραφικό»
  2. Για να αποκτήσετε πρόσβαση θα χρειαστείτε τον ΑΜΚΑ σας αλλά και τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα Taxis.
  3. Αν δεν θυμάστε τον ΑΜΚΑ σας, θα μπορείτε να τον βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση
  4. Hεφαρμογή θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις 29/12/2014 οπότε θα χρειαστεί να κάνετε υπομονή για λίγες ημέρες
  5. Προς το παρόν, στο σύστημα έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ. Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 22,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης. Στο επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ.
  6. Μέσω της εφαρμογής θα μπορείτε να δείτε αλλά και να εκτυπώσετε τον χρόνο ασφάλισης που έχετε τεκμηριώσει.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η καταγραφή των ενσήμων για όλη την περίοδο μετά την 01/01/1994 θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015. Επίσης, στην ομιλία του ο κ. Βρούτση εξήγγειλε και ενιαίο κέντρο απονομής συντάξεων μέσω του οποίου η έκδοση των συντάξεων θα γίνεται μέσα σε λίγες ημέρες ανεξαρτήτως ταμείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ