Πού θα βρεις δουλειά μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2015 (έρευνα)

Πού θα βρεις δουλειά μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2015 (έρευνα)
Με βελτιωμένη …ψυχολογία προετοιμάζονται για το νέο έτος οι εργοδότες όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσαν σε έρευνα για τις προοπτικές απασχόλησης την επόμενη χρονιά. Από τα συμπεράσματα, προκύπτει ότι από τους εννέα επιχειρηματικούς κλάδους που εμπλέκονται οι οκτώ θα προχωρήσουν σε προσλήψεις

Την έρευνα για τις προοπτικές απασχόλησης εκπόνησε η Manpowerκαι αφορά στο πρώτο τρίμηνο του 2015. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, οι εκτιμήσεις για τις προσλήψεις είναι οι θετικότερες των τελευταίων έξι ετών καθώς ο συνολικός δείκτης απασχόλησης διαμορφώνεται στο +8% για το α’ τρίμηνο του 2015.

Ποιοι είναι λοιπόν οι κλάδοι που θα προσλάβουν; Ποια είναι τα ευρήματα της έρευνας που εκπόνησε η Manpower; Ιδού:

Αύξηση του αριθμού των ατόμων που απασχολούν αναμένουν κατά το προσεχές τρίμηνο οι εργοδότες σε οκτώαπό τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Οι εργοδότες του τομέα Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις αναμένουν την ισχυρότερη αύξηση καταγράφοντας Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +19%. Παράλληλα, οι Προοπτικές ανέρχονται σε +14% τόσο στον τομέα της Μεταποίησης όσο και στον τομέα του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική), ενώ οι Προοπτικές για τον τομέα Μεταφορών & Επικοινωνιών είναι στο +13%. Ωστόσο, οι εργοδότες στους τομείς Εστίασης και Τουρισμού αναμένουν υποτονικό κλίμα προσλήψεων, με Προοπτικές της τάξης του -2%.

Σε σύγκριση με το Δ' Τρίμηνο του 2014, οι εργοδότες σε πέντε από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας καταγράφουν βελτιωμένες προοπτικές προσλήψεων. Οι σημαντικότερες αυξήσεις των Προοπτικών, της τάξης των 7 και 6 ποσοστιαίων μονάδων αντίστοιχα, καταγράφονται στους τομείς του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική) και της Μεταποίησης, ενώ οι εργοδότες του τομέα Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης καθώς και του τομέα Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις αναφέρουν βελτιώσεις της τάξης των 5 ποσοστιαίων μονάδων. Στο μεταξύ, οι προθέσεις προσλήψεων αποδυναμώνονται σε τέσσερις τομείς, και ιδιαίτερα στον τομέα της Γεωργικής Οικονομίας, με μείωση 5 ποσοστιαίων μονάδων.

Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι προοπτικές προσλήψεων ενισχύονται σε έξι από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Οι εργοδότες του τομέα Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις αναφέρουν σημαντική αύξηση της τάξης των 11 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ οι Προοπτικές του τομέα της Μεταποίησης ενισχύονται κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Οι εργοδότες του τομέα του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική) επίσης καταγράφουν σημαντική βελτίωση, της τάξης των 9 ποσοστιαίων μονάδων. Ωστόσο, τα σχέδια προσλήψεων αποδυναμώνονται σε δύο τομείς, και ιδιαίτερα στον τομέα του Τουρισμού, με μείωση 13 ποσοστιαίων μονάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ