ΥΠΟΙΚ: 1.000 προσλήψεις ελεγκτών εσόδων μέσα στο 2015

ΥΠΟΙΚ: 1.000 προσλήψεις ελεγκτών εσόδων μέσα στο 2015
Πεντακόσιες θέσεις ελεγκτών εσόδων πρόκειται να προκηρύξει τον ερχόμενο Ιανουάριο το υπουργείο Οικονομικών μέσω του ΑΣΕΠ ενώ αναμένεται να προκηρύξει άλλες πεντακόσιες θέσεις μέσα στο 2015.

Προτεραιότητα στις προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού θα έχει το 2015 το υπουργείο Οικονομικών για να ενισχύσει τις υπηρεσίες είσπραξης εσόδων σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους.Ηδη έχουν εγκριθεί οι 500 πρώτες προσλήψεις ελεγκτών εσόδων με νομικές και οικονομικές σπουδές, εμπειρία και μεταπτυχιακά.

Οι διαδικασίες θα κινηθούν μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Αλλες 500 θέσεις μόνιμου προσωπικού θα προκηρυχθούν στη συνέχεια, αφού για κάθε υπάλληλο οποιασδήποτε ειδικότητας που αποχωρεί η θέση του θα καταργείται και θα ανοίγει μία θέση για ελεγκτή εσόδων

Ο νέος διαγωνισμός θα γίνει στα πρότυπα προηγούμενων προκηρύξεων, θα αφορά κατόχους πτυχίου Νομικής ή Οικονομικών, ενώ όλοι οι νέοι υπάλληλοι θα διοριστούν στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν, εκτός από τον απαραίτητο τίτλο σπουδών, και:

• γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών Διαδικτύου

• πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας

• μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας στο Φορολογικό Δίκαιο, ή στην Πολιτική Δικονομία, ή στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο, ή στην Ελεγκτική, ή στη Λογιστική, ή στη Χρηματοοικονομική, ή διετή εμπειρία στο αντικείμενο του Φορολογικού Δικαίου, ή της Πολιτικής Δικονομίας, ή του Αστικού Δικονομικού Δικαίου, ή της Ελεγκτικής, ή της Λογιστικής, ή της Χρηματοοικονομικής.

Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης, καθώς και η εμπειρία αποτελούν κρίσιμους παράγοντες που «σφραγίζουν» το διαβατήριο διορισμού των υποψηφίων, καθώς τους προσφέρουν πολύτιμα έξτρα μόρια στην τελική κατάταξη.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr).

Τα πτυχία

Οι υποψήφιοι του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με πτυχίο Νομικής θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο Νομικής ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα ΕΑΠ (ΑΕΙ) ή ΠΣΕ (ΑΕΙ) της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Για τους υποψήφιους του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με πτυχίο Οικονομικών απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (από το 1998 μετονομάστηκε σε Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης) ή Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας (πρώην Τεχνολογίας και Συστημάτων Παραγωγής) ή Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Δημόσιας Οικονομικής ή Δημόσιας Διοίκησης (το οποίο ίσχυε μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 1996-1997) ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών (από τον Μάιο του 2008 μετονομάστηκε σε Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών) με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σχέσεων ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ