Οι πρωταθλητές Ευρώπης στις προσλήψεις, ποια επαγγέλματα έχουν ζήτηση

Οι πρωταθλητές Ευρώπης στις προσλήψεις, ποια επαγγέλματα έχουν ζήτηση
Τον ευρωπαϊκό εργασιακό χάρτη απεικονίζει κατά κάποιο τρόπο έκθεση της Κομισιόν με τίτλο European Vacancy and Requitment Report 2014.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα 25 πιο περιζήτητα επαγγέλματα αφορούν θέσεις πωλητών καταστημάτων, υπαλλήλων ξενοδοχείων, σερβιτόρων, εργαζομένων στον κλάδο της προσωπικής φροντίδας και εργαζομένων στον οικοδομικό – κατασκευαστικό κλάδο.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η έκθεση καταγράφει τη ζοφερή πραγματικότητα των απολύσεων που έχουν γίνει μέσα στην κρίση, αλλά και τη χειρότερη επίδοση σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις.
Οι χώρες του Βορρά και ιδιαίτερα η Γερμανία έχουν ανάγκη πρόσληψης εργατικού δυναμικού την ίδια ώρα που η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση στις κενές θέσεις εργασίας.
Σε ότι αφορά τους νέους, αυτοί προσλαμβάνονται κυρίως ως σερβιτόροι, υπάλληλοι γραφείου, νοσηλευτές, μάγειροι και εργάτες στη γεωργία (αγροτό – κτηνοτροφική παραγωγή, ξυλεία, αλιεία).
Σύμφωνα με την Κομισιόν, στον κλάδο της φροντίδας υγείας, αναλογικά τις περισσότερες προσλήψεις κάνουν το Λουξεμβούργο, η Κύπρος, η Μάλτα, η Ιταλία και η Λετονία. Η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που κάνουν απολύσεις στον κλάδο αυτό. Στον κλάδο των νέων τεχνολογιών, οι χώρες όπου γίνονται αναλογικά οι περισσότερες προσλήψεις είναι η Ουγγαρία, το Λουξεμβούργο, η Πολωνία, η Εσθονία και η Βουλγαρία. Στον οικονομικό – χρηματοπιστωτικό κλάδο, οι περισσότερες προσλήψεις γίνονται στη Λετονία, τη Λιθουανία, το Βέλγιο, στην Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο.

Δείτε όλη την έκθεση ΕΔΩ

best-jobs-europe-2014-table

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ