Φτιάχνουν πρόγραμμα κατάρτισης για συνδικαλιστές -Ποιοι και πότε θα καταρτιστούν

Φτιάχνουν πρόγραμμα κατάρτισης για συνδικαλιστές -Ποιοι και πότε θα καταρτιστούν
Πρόγραμμα- μαμούθ για την κατάρτιση 12.600 συνδικαλιστών αναμένεται να υλοποιηθεί έως τα τέλη του 2015, από το υπ. Εργασίας και το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συγκεκριμένους πληθυσμούς στόχους, κυρίως συνδικαλιστές & εγγεγραμμένα μέλη α' βάθμιων σωματείων εργαζομένων που εκπροσωπούνται στη ΓΣΕΕ. Η πράξη περιλαμβάνει δράσεις κατάρτισης που μεταξύ τους διαφοροποιούνται από την άποψη της θεματολογίας & των στόχων κατάρτισης που θέτουν. Η 1η ομάδα δράσεων περιλαμβάνει εξειδικευμένους κύκλους συνδικαλιστικής επιμόρφωσης & κατάρτισης για ενεργά μέλη & στελέχη α'βάθμιων & β'βάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Στόχος είναι η ενίσχυση της νέας γενιάς συνδικαλιστικών στελεχών του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, ώστε να διαθέτουν αναπτυγμένες ικανότητες & δεξιότητες, για να επιτελέσουν σύγχρονο & ηγετικό ρόλο
συνδικαλιστικής παρέμβασης στο χώρο της εργασίας & ευρύτερα κοινωνικής & πολιτικής παρέμβασης. Στη 2η ομάδα δράσεων περιλαμβάνονται προγράμματα ενίσχυσης των κοινωνικών δεξιοτήτων των συνδικαλιστικών εκπροσώπων & των εγγεγραμμένων μελών των α'βάθμιων σωματείων που εκπροσωπούνται στη ΓΣΕΕ. Στόχος είναι η ενίσχυση των κοινωνικών δεξιοτήτων των συνδικαλιστικών μελών, ούτως ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της συλλογικής τους δράσης, στο πλαίσιο των συνδικαλιστικών οργανώσεων, να υποστηριχτούν είτε για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους, είτε για τη μετάβασή τους σε ασφαλέστερες & καλύτερες θέσεις εργασίας στις ίδιες ή & σε άλλες οικονομικές μονάδες από αυτές που απασχολούνται. Από την υλοποίηση των δράσεων αναμένεται να ωφεληθούν 12.600 συμμετέχοντες.

Δείτε αναλυτικά τα ανακοινώσεις στη Διαύγεια για τις περιφέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ