Ποια η σχέση της Hol με τις offshore που προσέλαβαν τους 450 απολυμένους;

Ποια η σχέση της Hol με τις offshore που προσέλαβαν τους 450 απολυμένους;
Η HOl εν μια νυκτί απόλυσε 450 εργαζόμενους κλείνοντας όλη την δραστηριότητα των τμημάτων customer operation και retail sales.

Υποτίθεται δε ότι οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται από εξωτερικό συνεργάτη, την εταιρεία 360 Connect, στην οποία έγιναν νέες προσλήψεις των εργαζόμενων που δούλευαν στην HOL και απολύθηκαν. Τότε πηγές της εταιρίας (γράφτηκε σε πολλά ΜΜΕ και ουδέποτε διαψεύστηκε) ισχυρίζονταν ότι η λύση της ανάθεσης μέρους της δραστηριότητας σε εξωτερικούς συνεργάτες είναι μια πάγια πρακτική που χρησιμοποιούν πολλές εταιρείες του κλάδου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μάλιστα έλεγαν ότι οι εργαζόμενοι θα μεταφέρονταν στη νέα εταιρία με διασφάλιση 3 μηνών.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι αν πραγματικά πρόκειται για outsourcing δραστηριοτήτων ή μιλάμε για συγκεκαλυμμένη κίνηση προκειμένου να μεταβληθούν κρίσιμα μεγέθη της HOL όπως η μισθοδοσία. Αυτό ίσως δεν γίνει γνωστό επισήμως ποτέ και βέβαια είναι απορίας άξιον πως για ένα τέτοιο γεγονός δεν ζήτησαν λεπτομέρειες οι εποπτικές αρχές δεδομένου ότι η Hellas On Line είναι εισηγμένη επιχείρηση.

Η ανωνυμία όμως του μετόχου φαίνεται να διασφαλίζεται από το γεγονός ότι, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Fpress, βασικοί μέτοχοι της εταιρίας, η οποία ανέλαβε να παρέχει τις υπηρεσίες customer operation και retail sales της νεοσύστατης 360 CONNECT Α.Ε., είναι δύο υπεράκτιες (offshore) εταιρίες.
Στο ΦΕΚ όμως δημοσιεύονται τα ονόματα των νέων μελών του ΔΣ που διοικεί την εταιρία. Πρόκιεται για τους Κωνσταντίνο Πούλιο, Σοφοκλή Καρακοβούνη, Αριάδνη Εξωμανίδου.

Ο κ. Πούλιος όμως σύμφωνα με το profil του στο linkedln φαίνεται να εργάζεται έως σήμερα στην Hol και συγκεκριμένα να κατέχει τη θέση του FINANCE OPERATIONS DIRECTOR - PROCUREMENT & LOGISTICS στην εταιρία. Την ίδια στιγμή εμφανίζεται το 2011 να συμμετέχει στην Επιτροπή Οικονομικής Εκστρατείας για την εκδήλωση του Βραβείου Νίκη 2011 του AIT College το οποίο ελέγχεται από τον όμιλο Ιντρακόμ που με τη σειρά του ελέγχει την Hellas On Line.

Επίσης η κα Αριάδνη Εξωμανίδου διατέλεσε Διευθύντρια Οικιακών Πωλήσεων της HOL και έχει λάβει το 2013 το βραβείο του «Διευθυντή Πωλήσεων της χρονιάς» του Sales Excellence Awards . Υπό αυτές τις συνθήκες και με δεδομένο ότι στελέχη της HOL, βρίσκονται στο Δ.Σ. της 36ο Connect, γεννάται το ερώτημα ποιος πραγματικά είναι ο τελικός δικαιούχος των υπεράκτιων εταιριών που ελέγχουν την 360 Connect η οποία θα έχει σημαντικότατου ύψους οικονομικές συναλλαγές με μια εισηγμένη εταιρία;


ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
[email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ