Η συζήτηση για το πόσο θα αυξηθεί η τιμή της κιλοβατώρας τώρα που η τιμή χονδρικής ανεβαίνει συνεχώς -και το Σαββατοκύριακο είχε υψηλές τιμές και πλέον η μέση τιμή χονδρικής για τον Ιούλιο προσεγγίζει τα 130 ευρώ- αφορά μόνο στο κομμάτι που εισπράττει ο πάροχος και όχι στα υπόλοιπα. Στην όποια τιμή βρούμε στην αγορά για το ηλεκτρικό ρεύμα (θα είναι τα 13-14 λεπτά ή και παραπάνω του πράσινου τιμολογίου; Θα ψάξουμε κάποια φθηνότερη κλειδωμένη τιμή προσέχοντας τα ψιλά γράμματα και τα πάγια) θα πρέπει να προστεθούν και επιπλέον 7-8 λεπτά για τις λεγόμενες συμπληρωματικές χρεώσεις. Έτσι, η τελική τιμή ανά κιλοβατώρα ανεβαίνει πλέον στα 23 με 24 λεπτά για τους περισσότερους καταναλωτές γι’ αυτό και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή με τις καταναλώσεις.
Το εργαλείο υπολογισμού θα σας επιτρέψει να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα αλλά και να κάνετε τους υπολογισμούς για το πιθανό όφελος από αλλαγή παρόχου ή χρώματος τιμολογίου. Θα διαπιστώσετε ότι με την καθημερινή χρήση του κλιματιστικού που μπορεί να ανεβάσει την ημερήσια κατανάλωση ρεύματος ακόμη και πάνω από 25-30 κιλοβατώρες (ειδικά για τα μεγάλα σπίτια χωρίς επαρκή μόνωση) ο μηνιαίος τελικός λογαριασμός χωρίς να συνυπολογιστούν τα δημοτικά τέλη θα ξεφύγει και πάνω από τα 200 ευρώ.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.



















