Έρχονται τα νέας γενιάς κρουαζερόπλοια του 2100 - Το νέο concept του ομίλου MEYER

 Έρχονται τα νέας γενιάς κρουαζερόπλοια του 2100 - Το νέο concept του ομίλου MEYER

Φουτουριστικός σχεδιασμός και αστικές περιοχές με κήπο σε ένα πλοίο

 

Το «Reverse» concept, ένα όραμα για τα κρουαζιερόπλοια το 2100 παρουσίασε ο όμιλος MEYER. Με αεροδυναμικό σχεδιασμό, αστικές περιοχές κηπουρικής, επιφάνειες προσγείωσης με drone και αρθρωτές μεθόδους κατασκευής, η ιδέα βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ενέργεια από το κύμα, η ηλιακή και την αιολική ενέργεια. Το φουτουριστικό σκάφος είναι επίσης σχεδιασμένο για πιο βιώσιμα υλικά και αποδοτική χρήση ενέργειας.
Φέτος, η MEYER WERFT θα παραδώσει το Silver Nova στην Silversea Cruises, με σύστημα καυσίμου χαμηλών εκπομπών και ενεργειακά αποδοτικό σχεδιασμό, ξεπερνώντας τις απαιτήσεις του Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης Σχεδιασμού (EEDI) του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού κατά 25%. Το σκάφος θα χρησιμοποιεί επίσης ένα σύστημα κυψελών καυσίμου που αναπτύχθηκε μέσω ενός πολυετούς ερευνητικού έργου.

Δύο ακόμη καινοτόμα πλοία βρίσκονται υπό κατασκευή στο MEYER TURKU: το Icon of the Seas, που πρόκειται να είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, και το Mein Schiff 7, σχεδιασμένο να λειτουργεί με μεθανόλη και πράσινη μεθανόλη για σχεδόν κλιματικά ουδέτερη λειτουργία. Τα πλοία διαθέτουν μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όπως οριζόντια διάταξη, ασύμμετρη σχεδίαση και εκτεταμένο γυαλί για άνευ προηγουμένου άνοιγμα.
Τα σχέδια παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στην παγκόσμια εμπορική έκθεση κρουαζιέρας Seatrade που πραγματοποιήθηκε στο Fort Lauderdale της Φλόριντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ