Euroxx: Στα 18,2 ευρώ η τιμή στόχος για την Autohellas – Περιθώριο ανόδου 62%

Euroxx: Στα 18,2 ευρώ η τιμή στόχος για την Autohellas – Περιθώριο ανόδου 62%

Eξακολουθεί να αποτελεί ένα ελκυστικό story, ξεπερνώντας τις τάσεις της αγοράς σε σύγκριση με τους βασικούς παίκτες του κλάδου.

Ελκυστικό σημείο εισόδου «βλέπει» η Euroxx στη μετοχή της Autohellas, για την οποία δίνει τιμή στόχο 18,2 ευρώ, από 19 ευρώ προηγουμένως.

Πρόκειται για περιθώριο ανόδου (upside) της τάξης του 62% σε σύγκριση με το πιο πρόσφατο κλείσιμο (21/10) του τίτλου στα 11,2 ευρώ. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση «overweight» (υπεραπόδοση) για την ΟΤΟΕΛ.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Euroxx, παρόλο που αναθεώρησαν επί τα χείρω τις εκτιμήσεις τους για την περίοδο 2024-2026 (λόγω των προσωρινών προκλήσεων στον τομέα της ενοικίασης αυτοκινήτων), θεωρούν ότι η Autohellas εξακολουθεί να αποτελεί ένα ελκυστικό story, ξεπερνώντας τις τάσεις της αγοράς σε σύγκριση με τους βασικούς παίκτες του κλάδου.

Εκτιμούν, δε, ότι η τρέχουσα αδυναμία της τιμής της μετοχής αποτελεί ελκυστικό σημείο εισόδου, ενώ σήμερα διαπραγματεύεται με φθηνούς πολλαπλασιαστές για το 2024, με τον δείκτη EV/EBITDA στο 4,5x και τον P/E στο 7,4x, που αντιστοιχούν σε discount 29% και 25%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με τους διεθνείς ανταγωνιστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ