Μεγάλη τουριστική επένδυση 475 εκατ. ευρώ στην Πελοπόννησο από την Hydra Rock του Γ. Βαρδινογιάνννη

Μεγάλη τουριστική επένδυση 475 εκατ. ευρώ στην Πελοπόννησο από την Hydra Rock του Γ. Βαρδινογιάνννη

Το έργο αφορά την ανάπτυξη ενός υπερπολυτελούς τουριστικού καταλύματος

Επένδυση ύψους 475 εκατ. ευρώ προωθεί στην Ερμιόνη η εταιρεία Hydra Rock Ακίνητα Μονοπρόσωπη Α.Ε. του Ιωάννη Βαρδινογιάννη.

Όπως αναφέρει ο φάκελος, ο οποίος κατατέθηκε στην Enterprise Greece, με σκοπό την ένταξη στις στρατηγικές επενδύσεις, η επένδυση αφορά την ίδρυση ενός υπερπολυτελούς σύνθετου τουριστικού καταλύματος και τουριστικού χωριού στην περιοχή Βλαχέικα.

Ειδικότερα, το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο «Ίδρυση Υπερπολυτελούς Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος και Τουριστικού Χωριού» αφορά στην δημιουργία ενός σύνθετου τουριστικού καταλύματος και ενός συγκροτήματος κατοικιών σε έκταση, εκ της οποίας τα 1.714 στρέμματα υπάγονται στον Δήμο Πόρου, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, ενώ τα υπόλοιπα 40 στρέμματα βρίσκονται, σε απόσταση 700 μέτρων, στην περιοχή Μετόχι του Δήμου Ερμιονίδας στην Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου.

Η Hydra Rock Ακίνητα Μονοπρόσωπη Α.Ε. ζητά την ένταξη του έργου στις διατάξεις του Ν.4864/2021 ως Στρατηγική Επένδυση. Όπως αναφέρει ο φάκελος που κατατέθηκε, με βασικές αρχές σχεδιασμού και υλοποίησης την αειφόρο ανάπτυξη, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και την κυκλική οικονομία, η πρόταση επένδυσης αφορά στη δημιουργία ενός θερέτρου το οποίο θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες τουρισμού υψηλής προστιθέμενης αξίας, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τονώνοντας παράλληλα την απασχόληση και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ