Παπουτσάνης: Σύσταση buy και τιμή στόχος στα 3 ευρώ από τη Eurobank Equities

Παπουτσάνης: Σύσταση buy και τιμή στόχος στα 3 ευρώ από τη Eurobank Equities

Τα περιθώρια κέρδους έχουν βελτιωθεί

H Eurobank Equities διατηρεί τη σύσταση buy για τη μετοχή της Παπουτσάνης με τιμή στόχο τα 3 ευρώ.

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, η στρατηγική έμφαση της εταιρείας στις δικές της μάρκες (π.χ. φιλικά προς το περιβάλλον απορρυπαντικά που κυκλοφόρησαν πρόσφατα) συμβάλλει στη μείωση του αντίκτυπου των διακυμάνσεων των πωλήσεων που συνδέονται με την εξάρτηση από τρίτους στα άλλα τμήματα και εκτιμάται ότι θα στηρίξει τα περιθώρια κέρδους τα επόμενα χρόνια.

Τα περιθώρια κέρδους έχουν βελτιωθεί μετά την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος της PAP, ενώ η λειτουργική μόχλευση και οι οικονομίες κλίμακας είναι πιθανό να οδηγήσουν σε περαιτέρω αύξηση του περιθωρίου κέρδους έως το 2028, επισημαίνει.

Το πιο σημαντικό, με το επενδυτικό πρόγραμμα να έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό, η κεφαλαιουχικές δαπάνες φαίνεται πως θα υποχωρήσουν στα 5 εκατ. ευρώ ετησίως, οδηγώντας έτσι σε μια ενισχυση των ελεύθερων ταμειακών ροών από το 2024, βελτιώνοντας επίσης την απόδοση κεφαλαίου. Αυτά θα συνδυαστούν με μια σχετικά ελκυστική μερισματική πολιτική (payout 32-33%), η οποία θα υποστηρίζεται επίσης από τη σταθερή οικονομική θέση (καθαρό δανεισμός προς EBITDA στο 1,5x το 2024).

Η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 35% περίπου έναντι του ευρωπαϊκού κλάδου και προσφέρει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου, σημειώνει η Eurobank Equities.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ