Γρ. Σκλήκας (ΕΛΤΑ) : Εντός του Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η συνένωση της ΕΛΤΑ Courier με τα ΕΛΤΑ

Γρ. Σκλήκας (ΕΛΤΑ) : Εντός του Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η συνένωση της ΕΛΤΑ Courier με τα ΕΛΤΑ

Τα 145 καταστήματα υπηρεσιών ταχυμεταφορών μπορούν, μέσα στο διάστημα της συνένωσης των ΕΛΤΑ με τα ΕΛΤΑ Courier, να φτάσουν τα 1.000

Εντός του Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η συνένωση της ΕΛΤΑ Courier με τα ΕΛΤΑ, γεγονός που θα αποτελέσει μεγάλη ευκαιρία για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του πελάτη, σύμφωνα με τον Γρηγόρη Σκλήκα, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΕΛΤΑ.

Όπως είπεστο πλαίσιο του ITC 2024 – 7ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών, μέχρι τώρα, «τα στενά πλαίσια λειτουργίας, με αδράνειες Δημοσίου, δεν επέτρεψαν τη σύμπραξη αυτών των δύο “αδελφών” εταιρειών», οι οποίες, μετά τη συνένωσή τους, θα μπορούν να λειτουργούν υπό το ίδιο νομικό και λειτουργικό πλαίσιο, με πολλαπλά οφέλη για τους πελάτες.

Αναφερόμενος στα οφέλη της συνένωσης αυτής, ο κ. Σκλήκας αναφέρθηκε αφενός στην αποφυγή πολλαπλού κόστους για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, οι οποίες ήταν αναγκασμένες να συντηρούν τις ίδιες δομές προς εξυπηρέτηση του ίδιου πελάτη.

Αφετέρου στάθηκε στη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης, καθώς, όπως είπε, «θα μπορέσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες ταχυμεταφορών σε μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού της Ελλάδας».

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα 145 καταστήματα υπηρεσιών ταχυμεταφορών μπορούν, μέσα στο διάστημα της συνένωσης των ΕΛΤΑ με τα ΕΛΤΑ Courier, να φτάσουν τα 1.000, ενώ στόχος είναι ο αριθμός αυτός να υπερβεί τα 1.600 σημεία εξυπηρέτησης σε διάστημα 2 χρόνων.

Αναφερόμενος στο βαθμό που επηρεάζεται ο Όμιλος ΕΛΤΑ από το νέο νόμο για τις θυγατρικές του Υπερταμείου, τόνισε ότι ήδη ο Όμιλος βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία ανάπτυξης και χρήσης του νέου αυτού πλαισίου.

Όπως είπε, τα μεγάλα στοιχεία που εισάγονται με το εν λόγω νομικό πλαίσιο είναι: πρώτον η δυνατότητα διαπραγμάτευσης στην αγορά με αντίστοιχους όρους με άλλες ανταγωνίστριες εταιρείες και δεύτερον: η προσέλκυση στελεχών που θα επανδρώσουν τις λειτουργίες της εταιρείας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ευρύτερων συνεργασιών με άλλες εταιρείες.

Τέλος, ο κ. Σκλήκας έδωσε μία μεγάλη είδηση, απευθύνοντας πρόσκληση σε εταιρείες του χώρου για την αξιοποίηση του «backbone» των ΕΛΤΑ, δηλαδή του ευρύτατου δικτύου διαβιβάσεων που διαθέτουν τα ΕΛΤΑ πανελλαδικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ