Τιτάν: Citigroup και Goldman τρέχουν την IPO στη Νέα Υόρκη – Οι στόχοι

Τιτάν: Citigroup και Goldman τρέχουν την IPO στη Νέα Υόρκη – Οι στόχοι

Η Τιτάν προσέλαβε τις τράπεζες για να προετοιμάσουν την Titan America για την αρχική δημόσια προσφορά στη Νέα Υόρκη

Τη Citigroup και την Goldman Sachs επέλεξε η Titan Cement International ως αναδόχους για την προγραμματισμένης εισαγωγής της στην αγορά των ΗΠΑ το επόμενο έτος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.

Η εταιρεία προσέλαβε τις τράπεζες για να προετοιμάσουν την Titan America για την αρχική δημόσια προσφορά στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία σχεδιάζει να διαθέσει ένα μειοψηφικό μερίδιο μέσω της IPO και να συγκεντρώσει τουλάχιστον 500 εκατ. δολάρια.

Στόχος της εισαγωγής είναι μια αποτίμηση άνω των 2 δισ. δολαρίων, αναφέρουν οι πηγές του Bloomberg, αλλά οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το μέγεθος της πώλησης των μεριδίων.

Οι στόχοι του Τιτάνα

Ο ορισμός των συμβούλων ήρθε μετά την ανακοίνωση της Titan Cement τον Μάιο ότι σκοπεύει να εισαγάγει στην αμερικανική αγορά τις εκεί δραστηριότητες της, πουλώντας ένα μειοψηφικό μερίδιο. Η IPO αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.

Η Titan America ανέφερε πωλήσεις περίπου 1,6 δισ. δολαρίων το 2023 και τα κέρδη της προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων ήταν 319 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση της εταιρείας. Η μονάδα αντιπροσώπευε σχεδόν το 60% των συνολικών πωλήσεων της Titan Cement.

Οι μετοχές της Titan Cement αυξήθηκαν σχεδόν κατά 80% το περασμένο έτος, δίνοντάς της αγοραία αξία περίπου 2,5 δισ. ευρώ (2,8 δισ. δολάρια).

Σύμφωνα με το Bloomberg, δεν είναι λίγες οι ευρωπαϊκές εταιρείες που διερευνούν την εισαγωγή των αμερικανικών μονάδων τους στη Νέα Υόρκη, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσουν την ισχυρότερη κεφαλαιαγορά, τις υψηλότερες αποτιμήσεις και την ευρύτερη δεξαμενή επενδυτών. Ο πολύ μεγαλύτερος ελβετικός κολοσσός τσιμέντου Holcim AG νωρίτερα φέτος δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζει να διαχωρίσει τις δραστηριότητές του στη Βόρεια Αμερική και να τις εισαγάγει στην αγορά των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ