ΣΕΒ: Νέος πρόεδρος ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος - Η επόμενη ημέρα

ΣΕΒ: Νέος πρόεδρος ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος - Η επόμενη ημέρα

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει το «τιμόνι» της σημαντικότερης εργοδοτικής ένωσης της χώρας για τα επόμενα δύο χρόνια

Άνετα επικράτησε στις εκλογές για την προεδρία του ΣΕΒ ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συγκεντρώνοντας ποσοστό 76% έναντι 24% της Ιουλίας Τσέτη, με την οποία και αναμετρήθηκε.

Στις εκλογές, στις οποίες για πρώτη φορά στα 117 χρόνια ιστορίας του ΣΕΒ στήθηκαν κάλπες, συμμετείχαν 566 εκ των 850 άμεσων μελών του Συνδέσμου, ενώ δεν έλειψαν οι ενστάσεις που κατέστησαν την όλη διαδικασία μακρά.

Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν μετά τις 9 χθες το βράδυ επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που έφεραν φαβορί των εκλογών και με μεγάλη διαφορά τον ισχυρό άνδρα της Bespoke SGA και επί πολλά χρόνια αντιπρόεδρο του ΣΕΒ.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει το «τιμόνι» της σημαντικότερης εργοδοτικής ένωσης της χώρας για τα επόμενα δύο χρόνια, διάστημα πολλαπλών προκλήσεων για την ελληνική βιομηχανία. Θέσεις αντιπροέδρων αναλαμβάνουν οι Ράνια Αικατερινάρη, Ευτύχιος Βασιλάκης και Ανδρέας Σιάμισιης. Γενικός γραμματέας εξελέγη η Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου και ταμίας ο Μάρκος Βερέμης. Τα μέλη του ∆.Σ. συμπληρώνονται από τους Πέγκυ Αντωνάκου, Καλλίνικο Καλλίνικο, Νάγια Καλογεράκη, Ιωάννη Καραγιάννη, Νικόλαο Καυκά, Πάνο Κυριακόπουλο, Φίλιππα Μιχάλη, Αριστοτέλη Παντελιάδη, Γεώργιο Περιστέρη, Κυριάκο Σαμπατακάκη, Μενέλαο Τασόπουλο, Θεόδωρο Τρύφων, Ευάγγελο Χρυσάφη και Βασίλειο Ψάλτη.

«Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να υπηρετήσω τον ΣΕΒ από τη θέση του προέδρου. Σήμερα ο ΣΕΒ είναι μεγαλύτερος και πιο δυνατός. Εχει περισσότερα μέλη, περισσότερους τομείς δράσης και μεγαλύτερο αποτύπωμα σε κρίσιμες διαστάσεις της οικονομικής ζωής. Ο ΣΕΒ είναι στον πυρήνα του ένας ανεξάρτητος, ανοιχτός, πολυσυλλεκτικός οργανισμός, με διαρκή ανανέωση προσώπων και ιδεών. Εύχομαι στο νεοεκλεγέν ∆.Σ. να συνεχίσει τη σταθερά ανοδική πορεία του Συνδέσμου μας στο πολύπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον», δήλωσε ο ∆ημήτρης Παπαλεξόπουλος παραδίδοντας τη σκυτάλη της προεδρίας μετά από δύο θητείες στον Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

«Η εκλογή μου στη θέση του προέδρου του ΣΕΒ αποτελεί για εμένα μια πολύ μεγάλη τιμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη που μου εμπιστεύθηκαν τη συνέχιση του έργου του Συνδέσμου μας. Επί 21 χρόνια υπηρετώ τον ΣΕΒ ως ενεργό μέλος στο ∆.Σ., και πλέον από τη θέση του προέδρου αισθάνομαι ακόμη μεγαλύτερη την ευθύνη να συνεχίσουμε την πολύ επιτυχημένη πορεία του Συνδέσμου μας. ∆εσμεύομαι μαζί με τα νεοεκλεγέντα μέλη του ∆ιοικητικού Συμβουλίου μας να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας προς όφελος των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, των μελών μας και της ελληνικής οικονομίας συνολικά», δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση τα Μέλη του ΣΕΒ εκλήθησαν, μεταξύ των άλλων, να εγκρίνουν, τον Απολογισμό Πεπραγμένων για το 2023, τον Ετήσιο Απολογισμό για την οικονομική χρήση που έληξε (2023), καθώς και τον Προϋπολογισμό για το 2024. Τον απολογισμό πεπραγμένων και δράσεων για την περίοδο 2020-2024 έκαναν ο Γενικός Διευθυντής Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος O. Βιδάλης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τους ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ