Motor Oil Renewable Energy: Εξαγορά δύο φωτοβολταϊκών project στη Ρουμανία

Motor Oil Renewable Energy: Εξαγορά δύο φωτοβολταϊκών project στη Ρουμανία

Η MORE της Motor Oil είναι ο «βραχίονας» του ενεργειακού ομίλου της Κορίνθου στις ΑΠΕ με χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ συνολικής ισχύος 839 MW.

Η Motor Oil ανακοίνωσε τη συμμετοχή της θυγατρικής της εταιρείας MORE με ποσοστό 49% σε κοινοπρακτικό σχήμα (Joint Venture) του οποίου μέτοχος πλειοψηφίας με ποσοστό 51% είναι η Alive Renewable Holding Limited. Η τελευταία είναι θυγατρική της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου εταιρείας PREMIER ENERGY PLC.

Η κοινοπραξία ανέλαβε την κατασκευή δύο φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 86 MW που θα είναι συνδεδεμένοι με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας χωρητικότητας 18 MW και θα ευρίσκονται στην περιοχή της κομητείας Buzău στη Ρουμανία. H ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων τοποθετείται το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας ενημέρωση σχετικά με την κατασκευαστική πορεία των δύο παραπάνω έργων με μεταγενέστερες ανακοινώσεις ή μέσω των ενδιάμεσων και ετήσιων οικονομικών εκθέσεων.

Νωρίτερα, δημοσίευμα της οικονομικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Profit.ro. ανέφερε ότι ο ρουμανικός ενεργειακός όμιλος Premier Energy συμφώνησε με την MORE στο να εξαγοράσουν από κοινού δύο φωτοβολταϊκά πάρκα στη Ρουμανία.

Η Premier Energy και η MORE

Η Alive Renewable Holding Limited αποτελεί το επενδυτικό όχημα του ομίλου Premier Energy Group, ο οποίος είναι ένας από τους καθετοποιημένους «παίκτες» στις υποδομές ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η MORE της Motor Oil είναι ο «βραχίονας» του ενεργειακού ομίλου της Κορίνθου στις ΑΠΕ με χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ συνολικής ισχύος 839 MW.

Σύμφωνα με το Profit.ro. οι εξαγορές αυτές προστίθενται σε σειρά άλλων της Premier Energy, που προσπαθεί να ενισχύσει τον τομέα των ΑΠΕ.

Η Premier Energy, διαθέτει χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ πάνω από 1.000 MW στη Ρουμανία αλλά και στη Μολδαβία. Επίσης είναι ο τρίτος μεγαλύτερος διανομέας φυσικού αερίου στη Ρουμανία και διαχειρίζεται ένα μεγάλο δίκτυο διανομής αερίου άνω των 3.600 χλμ. Στη Μολδαβία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στο 70% του πληθυσμού και 1 εκατομμύριο σημεία κατανάλωσης.

Για τη MORE οι εξαγορές αυτές σηματοδοτούν την επέκταση της εταιρείας εκτός συνόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ανάπτυξη των έργων της στις ΑΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ