Aegean: Αυξάνει στα 19,20 ευρώ την τιμή-στόχο η NBG Securities - Σύσταση "Outperform"

Aegean: Αυξάνει στα 19,20 ευρώ την τιμή-στόχο η NBG Securities - Σύσταση "Outperform"

Η νέα τιμή στόχος υποδηλώνει έναν δείκτη αποτίμησης  EV/EBITDA στις 5,2 φορές για φέτος

H Aegean Airlines ξεκίνησε τη χρονιά με το «δεξί», καταγράφοντας βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε EBITDA και EBIT χάρη στην ισχυρή ζήτηση, το ευνοϊκό περιβάλλον ναύλων και τις πρωτοβουλίες ελέγχου του κόστους σημειώνει σε νέο report της η NBG Securities.

Υπο αυτό το πρίσμα επιβεβαιώνει τη σύσταση "Outperform" ενώ αυξάνει την τιμή-στόχο στα 19,20 ευρώ.

Η νέα τιμή στόχος υποδηλώνει έναν δείκτη αποτίμησης EV/EBITDA στις 5,2 φορές για φέτος έναντι 3,6 φορές στην τρέχουσα τιμή και έναν δείκτη P/E 11,1 φορές, τα οποία πιστεύουμε ότι είναι δίκαια για τη μόχλευση και το προφίλ κερδών της Aegean.

Παραμένουμε θετικοί, με βάση τα υγιή θεμελιώδη στοιχεία της εταιρείας/βιομηχανίας, την έμπειρη διοίκηση, την καλά σχεδιασμένη στρατηγική, την ισχυρή παραγωγή ταμειακών ροών και ισολογισμού, τα οποία αφήνουν περιθώρια για μια ελκυστική μερισματική απόδοση σε 6,5% με 6,6% το 2024-2025», υπογραμμίζει.

Τα EBITDA α' τριμήνου της Aegean σημείωσαν άλμα 72% σε ετήσια βάση στα 33,2 εκατ. ευρώ από 19,3 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023, με αύξηση των εσόδα κατά 17%, ενώ οι ζημιές στα EBIT περιορίστηκαν κατά 7,5 εκατ. ευρώ στο εποχιακά αδύναμο πρώτο τρίμηνο.

Για το υπόλοιπο του 2024, η NBG Securities συνεχίζει να περιμένει η Aegean να ωφεληθεί από τις θετικές εξελίξεις στον ελληνικό τουριστικό τομέα, τη διατηρήσιμη ζήτηση, το ευνοϊκό τιμολογιακό περιβάλλον και την αποτελεσματική διαχείριση του κόστους.

Συνολικά, η NBG αναφέρει ότι, αν και παραμένει επιφυλακτική, πλέον υιοθετεί μια περισσότερο θετική στάση τόσο για τον κλάδο, όσο και για τα θεμελιώδη της Aegean, παρά τις προκλήσεις σε επίπεδο υποδομών (αεροπορικές σε ολόκληρο τον κόσμο μειώνουν προσωρινά τη μεταφορική ικανότητα για ελέγχους στα αεροσκάφη που επηρεάζονται από την ανάκληση κάποιων κινητήρων της Pratt & Whitney).

Σε αυτό το πλαίσιο αυξάνει την προηγούμενη εκτίμηση της για το 2024 και πλέον περιμένει τα EBIT να αυξηθούν κατά 4,7% σε ετήσια βάση στα 258,4 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη εκτίμηση για 222,7 εκατ. ευρώ.

Η πρόβλεψη για τα καθαρά κέρδη του ομίλου είναι στα 159,1 εκατ. αυξημένη κατά 17% έναντι της προηγούμενης εκτίμησης της NBG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ