Νέα εταιρική ταυτότητα για τη Μυτιληναίος - Metlen το νέο όνομα

Νέα εταιρική ταυτότητα για τη Μυτιληναίος - Metlen το νέο όνομα

Τα μηνύματα που έστειλε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης

«Ο κύκλος με το όνομα της οικογένειας έχει κλείσει», δήλωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίoς μιλώντας στη Γενική Συνέλευση στην οποία ανακοινώθηκε το νέο όνομα του ομίλου: Metlen Energy & Metals.

«Είμαστε περήφανοι για τη Mytilineos. Είναι δύσκολη στιγμή, αλλά δεν εγώ προσωπικά το έχω χωνέψει, τόνισε ο επικεφαλής του ομίλου και ζήτησε από τους μετόχους να αγαπήσουν το νέο όνομα όπως και το προηγούμενο.

Το dual listing

Το χρηματιστήριο στο οποίο επιθυμούμε να ενταχθούμε είναι αυτό του Λονδίνου. Είναι μια διαδικασία επίπονη και επιβαρύνει τα στελέχη μας που είναι ήδη πολύ φορτωμένα για να τρέξουν την ανάπτυξη της εταιρείας.

Ότι είναι να γίνει θα γίνει στην ώρα του. Καθυστερήσεις δεν υπάρχουν αλλά μην βιάζεστε. Ελπίζω του χρόνου η Γενική Συνέλευση να γίνει αλλού.

Εχω πλήρη συναίσθηση ότι το dual listing δεν θα είναι καλό για το ελληνικό χρηματιστήριο αλλά εγώ έχω ευθύνη απέναντι στους μετόχους. Αναγνωρίζω όμως την προοπτική της εγχώριας αγοράς και γι’ αυτό προχωράμε στο dual listing.

H Helleniq Energy

Σε ότι αφορά πιθανό ενδιαφέρον για την Helleniq Energy είπε ότι αναφέρονται ποσοστά κατοχής μετοχών του ιδίου και της Mytilineos που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η εταιρεία και εγώ έχω μετοχές σε ποσοστά που δεν είναι ανακοινώσιμα, είπε.

Η Helleniq Energy έχει δυο μεγάλους μετόχους εκ των οποίων κανένα δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να πουλήσει. Άλλο το placement. Σέβομαι απόλυτα την οικογένεια Λάτση αλλά και τις διαδικασίες του δημοσίου. Αν αυτό αλλάξει και η υπόθεση τεθεί σε άλλη βάση το πράγμα πάει αλλού. Η διύλιση είναι μια δραστηριότητα του ευρύτερου ενεργειακού τομέα στην οποία εμείς έχουμε παρουσία καιρό.

H ΜΕΤΚΑ

Αναφορικά με την ΜΕΤΚΑ (κατασκευαστικό σκέλος) εκτίμησε ότι θα μπορέσει να μπει ξανά στο χρηματιστήριο με ένα πολύ δυνατό ισολογισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ