Motor Oil: Πρόταση για bonus δύο μισθών στους εργαζόμενους

Motor Oil: Πρόταση για bonus δύο μισθών στους εργαζόμενους

Tο ποσό επιβράβευσης που προτείνεται να λάβουν οι εργαζόμενοι αυξήθηκε σε 12 εκατ. ευρώ

Πρόταση για καταβολή διπλάσιου μπόνους στους 1.429 εργαζομένους της υπέβαλε το διοικητικό συμβούλιο της Motor Oil προς έγκριση από τη γενική συνέλευση των μετόχων.

Ειδικότερα, οι μέτοχοι της εταιρείας, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης στις 19 Ιουνίου, καλούνται να εγκρίνουν τη διανομή έως 8 εκατ. ευρώ από τα κέρδη χρήσης του 2023 (786,6 εκατ. ευρώ) σε εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. και ανώτατα διευθυντικά στελέχη. To προτεινόμενο bonus τους είναι αντίστοιχο του περσινού.

Απεναντίας, το ποσό επιβράβευσης που προτείνεται να λάβουν οι εργαζόμενοι αυξήθηκε σε 12 εκατ. ευρώ από 6,2 εκατ. ευρώ πέρυσι, που αντιστοιχεί περίπου σε δύο μηνιαίους μισθούς.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συνεκτιμώντας την κερδοφορία της χρήσης 2023 η οποία διαμορφώθηκε σε ιστορικά υψηλά, και λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, προτείνει στη Γενική Συνέλευση να εγκρίνει τη διανομή συνολικού ποσού μέχρι 12 εκατ. ευρώ μέσω της διάθεσης κερδών χρήσης 2023 στο Προσωπικό (αριθμός απασχολουμένων: 1.429 άτομα) ως ανταμοιβή για τη συνεισφορά του στην επίτευξη της κερδοφορίας της χρήσης 2023. Το προτεινόμενο ποσό των 12 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί περίπου σε δύο μηνιαίες μισθοδοσίες», αναφέρεται στα σχόλια της διοίκησης, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ