Mytilineos: Απόλυτα επιτυχές το placement - Διατέθηκε το 5% του μετοχικού κεφαλαίου

Mytilineos: Απόλυτα επιτυχές το placement - Διατέθηκε το 5% του μετοχικού κεφαλαίου

Η τιμή ορίστηκε στα 35,50 ευρώ ανά μετοχή

Το dual listing στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την απόφαση της Mytilineos να προχωρήσει σε ιδιωτική τοποθέτηση (placement) 4,5 εκατ. μετοχών.

Κι αυτό γιατί, το τελευταίο διάστημα, και συγκεκριμένα από τις 25 Απριλίου που ανακοινώθηκε η πρόθεση για την είσοδο στο LSE εκδηλώθηκε ισχυρό ενδιαφέρον για τη μετοχή από funds που ήθελαν να τοποθετηθούν σε αυτήν. Κι αυτό επιβεβαιώθηκε χθες Πέμπτη καθώς με την ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας η ζήτηση ξεπέρασε την προσφορά και, μάλιστα, προήλθε από long only Funds, που θα υποστηρίξουν το relisting.

Η διάθεση, αρχικά, του πακέτου των 4,5 εκατομμυρίων μετοχών δεν ήταν αρκετή για να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση που εκδηλώθηκε. Ένα θρίλερ με προσφορές ξεκίνησε με αποτέλεσμα να διατεθούν 7,2 εκατομμύρια μετοχές, ήτοι το 5% του μετοχικού κεφαλαίου. Η συναλλακτική αξία ανήλθε στα 255,6 εκατ. ευρώ.

Η τιμή ορίστηκε στα 35,50 ευρώ ανά μετοχή με ένα discount, σύμφωνα με αναλυτές, που υπολογίζεται στο 4% έναντι του μέσου όρου των τιμών της μετοχής στις τελευταίες 30 και 90 ημέρες αλλά και ακριβώς στην τιμή των 52 εβδομάδων.

Πωλητές είναι οι εταιρείες Frezia LTD και Kilteo LTD συμφερόντων Ευάγγελου Mυτιληναίου, ο οποίος διαθέτει σήμερα το 26,54% των μετοχών ενώ μετά τη διάθεση του πακέτου το ποσοστό του παραμείνει υψηλό στο στο 21,5%. γεγονός που καταδεικνύει και την εμπιστοσύνη του ίδιου στις προοπτικές της εταιρείας.

Επιπλέον η αύξηση της διασποράς αυξάνει το ειδικό βάρος της εταιρείας τόσο στον ελληνικό MSCI Standard Index, όσο και στο weight της ίδιας της εταιρείας στο Greek MSCΙ, εξέλιξη που αναμένεται να προσελκύει εισροές

Σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τη διάθεση των μετοχών.

Υπενθυμίζεται πως η Mytilineos έχει γνωστοποιήσει πως εξετάζει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου μέσα στον επόμενο 1 έως 1,5 χρόνο.

Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει από καιρό ώστε η θετική οικονομική συγκυρία, σε συνδυασμό με τη σταθεροποίηση των οικονομικών μεγεθών, με ολοένα ανοδικούς ρυθμούς, να ανοίξουν τον δρόμο για την είσοδο της Μυτιληναίος σε μια απ’ τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ