Ευάγγελος Μυτιληναίος : Θετικό το momentum για την Ελλάδα, όχι για την Ευρώπη
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTLINEOS, Ευ. Μυτιληναίος, στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών «Η Καμπύλη της Μεταπολίτευσης»
Στις εργασίες του συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών «Η Καμπύλη της Μεταπολίτευσης» και συγκεκριμένα στην ενότητα «Η πρώτη και δεύτερη Μεταπολίτευση της ελληνικής οικονομίας», συμμετείχε σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTLINEOS, Ευάγγελος Μυτιληναίος.
Το συνέδριο διεξάγεται στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Συνομιλώντας με τους Νίκο Βέττα (Γενικό Διευθυντή ΙΟΒΕ, Καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Κώστα Καλλίτση (Οικονομικό Αναλυτή, KReport), Φωκίωνα Καραβία, (Διευθύνοντα Σύμβουλο, Eurobank) και Γκίκα Χαρδούβελη (Πρόεδρο του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών) και με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Ειρήνη Χρυσολωρά, ο κ. Μυτιληναίος επιχείρησε μία καταγραφή της πορείας της βιομηχανίας στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.
Στάθηκε ιδιαίτερα στα αίτια που οδήγησαν στην οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις που αυτή είχε στο ελληνικό επιχειρείν, τονίζοντας ότι οι εταιρείες εκείνες που στάθηκαν όρθιες, είναι αυτές που σήμερα έχουν κατακτήσει ηγετική θέση και στο διεθνές στερέωμα, όπως η MYTILINEOS.
Καθώς πλησιάζουμε και στις ευρωεκλογές, ο κ. Μυτιληναίος ερωτήθηκε και για την στάση της Ευρώπης σήμερα απέναντι στη βιομηχανία: «Το Ευρωπαϊκό περιβάλλον είναι αρνητικό. Το momentum για την Ελλάδα διεθνώς είναι θετικό, όχι για την Ευρώπη. Ευρώπη, negative. Ελλάδα, positive» σημείωσε.
Όπως τόνισε, «να μην ξεχνάμε ότι η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια θα επιβαρυνθεί με εκατοντάδες δισεκατομμύρια, για να μην ανεβάσω περισσότερο το νούμερο, με αμυντικές δαπάνες οι οποίες πριν από δύο χρόνια δεν υπήρχαν στον ορίζοντα αλλά τώρα μπαίνουν και μπαίνουν επιτακτικά και επίσης θα επιβαρυνθεί υπέρμετρα με το κόστος της ‘πράσινης μετάβασης’ εάν οι ευρωπαίοι πολιτικοί δεν βάλουν μυαλό και δεν συγχρονίσουν την ενεργειακή μετάβαση, την πράσινη μετάβαση με τις δυνατότητες της πραγματικής οικονομίας».