Έσπασε τα κοντέρ η Electric Hydrogen: Startup υδρογόνου αξίας 1 δισ. δολ.

 Έσπασε τα κοντέρ η Electric Hydrogen: Startup υδρογόνου αξίας 1 δισ. δολ.

Το πράσινο υδρογόνο θεωρείται η εναλλακτική λύση καθαρής ενέργειας στα υπάρχοντα ορυκτά καύσιμα και κορυφαίες εταιρείες σε όλο τον κόσμο επενδύουν εκατομμύρια

 

Η startup τεχνολογίας υδρογόνου Electric Hydrogen (EH2) αποτιμήθηκε σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια μετά από τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε συγκεντρώσει 380 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης της σειράς C με επικεφαλής τους Fortescue, Fifth Wall και Energy Impact Partners.

Ο γύρος περιλάμβανε επίσης τους επενδυτές BP Ventures, Oman Investment Authority, Temasek, Climate Innovation Fund της Microsoft (MSFT.O) και Sustainable Flight Fund της United Airlines.

Η EH2 έχει συγκεντρώσει πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια από την ίδρυσή της το 2020, με επενδύσεις από μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon και η Honeywell .

Το πράσινο υδρογόνο διαφημίζεται ως η εναλλακτική λύση καθαρής ενέργειας στα υπάρχοντα ορυκτά καύσιμα και κορυφαίες εταιρείες σε όλο τον κόσμο επενδύουν εκατομμύρια σε μια προσπάθεια να απελευθερώσουν τις ανθρακούχες δραστηριότητες, τους στόλους και τα εργοστάσιά τους.

"Είμαστε εδώ για να αντικαταστήσουμε το φυσικό αέριο και τον άνθρακα με ανανεώσιμο πράσινο υδρογόνο. Για να αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια κλιματική πρόκληση, χρειαζόμαστε νέες τεχνολογίες που βοηθούν τις κρίσιμες βιομηχανίες να μειώσουν τις εκπομπές τους", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της EH2 Raffi Garabedian.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ