AstraZeneca: Θα πληρώσει 425 εκατ. δολ. για να τερματίσει τις αγωγές  για φάρμακα για την καούρα

AstraZeneca: Θα πληρώσει 425 εκατ. δολ. για να τερματίσει τις αγωγές  για φάρμακα για την καούρα

Είναι η δεύτερη βρετανική φαρμακοβιομηχανία που καταλήγει σε διευθέτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες για το φάρμακο για την καούρα,

Η βρετανική AstraZeneca ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει 425 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει αγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες που ισχυρίστηκαν ότι τα φάρμακα της για την καούρα Nexium και Prilosec προκάλεσαν χρόνια νεφρική νόσο.

Η AstraZeneca δεν αποκάλυψε συγκεκριμένους όρους της συμφωνίας και ανέφερε σε δήλωσή της την Τρίτη ότι συνεχίζει να πιστεύει ότι οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και ότι δεν παραδέχτηκε καμία αδικοπραγία.

Είναι η δεύτερη βρετανική φαρμακοβιομηχανία που καταλήγει σε διευθέτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες για το φάρμακο για την καούρα, αφού η GSK τον Ιούνιο συμφώνησε να διευθετήσει μια αγωγή στις ΗΠΑ που ισχυρίζεται ότι η διακοπή της θεραπείας της Zantac προκάλεσε καρκίνο.


Η AstraZeneca είπε ότι οι συμφωνίες επιλύουν αποτελεσματικά όλες τις εκκρεμείς αξιώσεις εναντίον της για την αποτυχία προειδοποίησης των ασθενών σχετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιας νεφρικής νόσου και συναφών ζητημάτων, στο πρώτο στη Λουιζιάνα, όπου έχει προγραμματιστεί μια δοκιμή τον Απρίλιο.

Οι συνήγοροι των εναγόντων Seeger Weiss LLP και Douglas & London P.C. δήλωσαν ότι ο διακανονισμός θα επιλύσει τη διαφορά κατά της AstraZeneca για περίπου 11.000 αξιώσεις.

Η εταιρεία του FTSE 100, της οποίας οι μετοχές σημείωσαν άνοδο σχεδόν 1%, δήλωσε ότι είχε λάβει πρόβλεψη για την πληρωμή διακανονισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ