Munich Re: Zημίες ασφάλισης 43 δισ. δολ. το πρώτο εξάμηνο λόγω καταστροφών

 Munich Re: Zημίες ασφάλισης 43 δισ. δολ. το πρώτο εξάμηνο λόγω καταστροφών

Συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων ζημιών, στα 110 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του έτους - επίσης σημαντικά υψηλότερο από τον μέσο όρο της δεκαετίας

 

Ο σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία, καθώς και οι ανεμοστρόβιλοι και οι χαλαζοθύελλες στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέβαλαν σε ζημίες που καλύπτονται από ασφάλιση ύψους 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο εξάμηνο του 2023, ανακοίνωσε η Munich Re στο έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Ο αριθμός είναι ελαφρώς χαμηλότερος από τα 47 δισεκατομμύρια δολάρια σε ασφαλισμένες ζημίες που σημειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2022, αλλά υψηλότερο από τον μέσο όρο της δεκαετίας των 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη Munich Re, τη μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο.

Συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων ζημιών, ο αριθμός έφτασε στα 110 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του έτους - επίσης σημαντικά υψηλότερο από τον μέσο όρο της δεκαετίας.

Ο σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία, στον οποίο σκοτώθηκαν περίπου 58.000 άνθρωποι, ήταν ο μεγαλύτερος συνεισφέρων στις ασφαλισμένες και ανασφάλιστες ζημίες που σημειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2023 στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μια σειρά ισχυρών καταιγίδων στις ΗΠΑ έφερε καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους και χαλαζοθύελλες που είχαν ως αποτέλεσμα 35 δισεκατομμύρια δολάρια σε ασφαλισμένες και ανασφάλιστες ζημίες, σύμφωνα με την Munich Re.


Αν και το Ελ Νίνιο συμβάλλει σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ανέφερε ότι «η παγκόσμια τάση προς υψηλότερες θερμοκρασίες νερού και αέρα οφείλεται κυρίως στην κλιματική αλλαγή - με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι καιρικές καταστροφές και τα οικονομικά βάρη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ