Adidas: Παραγγελίες 565 εκατ. δολ. για απούλητα παπούτσια Yeezy

Adidas: Παραγγελίες 565 εκατ. δολ. για απούλητα παπούτσια Yeezy

Η Adidas σταμάτησε να πουλά παπούτσια Yeezy από τη συνεργασία της με τον Ye τον Οκτώβριο, αφού ο ράπερ παλαιότερα γνωστός ως Kanye West έκανε μια σειρά από αντισημιτικά σχόλια

 

 

Η Adidas έλαβε παραγγελίες αξίας άνω των 508 εκατομμυρίων ευρώ για 4 εκατομμύρια ζεύγη απούλητων παπουτσιών Yeezy, καλύτερες από την «πιο αισιόδοξη πρόβλεψη» της εταιρείας, ανέφεραν τη Δευτέρα οι Financial Times.
Η ισχυρή ζήτηση για την πρώτη παρτίδα διαδικτυακών πωλήσεων θα μπορούσε ενδεχομένως να γλιτώσει τη γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών από το να χρειαστεί να κάνει μεγάλη απομείωση των αποθεμάτων της, ανέφερε η εφημερίδα.
Η Adidas σταμάτησε να πουλά παπούτσια Yeezy από τη συνεργασία της με τον Ye τον Οκτώβριο, αφού ο ράπερ παλαιότερα γνωστός ως Kanye West έκανε μια σειρά από αντισημιτικά σχόλια.

Η απώλεια της εξαιρετικά κερδοφόρας γραμμής έπληξε τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου της εταιρείας κατά περίπου 440 εκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, η ισχυρή ζήτηση για τα απούλητα πάνινα παπούτσια έχει καταπνίξει τους φόβους στα κεντρικά γραφεία της Adidas ότι τα ξεσπάσματα του Ye και η πτώση του μάρκετινγκ στο πρόσφατο παρελθόν θα έκαναν τη μάρκα Yeezy πολύ τοξική, ανέφερε η FT, επικαλούμενη πηγές.

Η Adidas αρνήθηκε να σχολιάσει λέγοντας ότι βρίσκεται σε μια «ήσυχη περίοδο» εν όψει των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της που θα ανακοινωθούν στις 3 Αυγούστου.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον Μάιο ότι θα δωρίσει μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις σε οργανισμούς που καταπολεμούν τον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό.
Οι συζητήσεις για το πόσα θα δοθούν σε μεμονωμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις συνεχίζονται, ανέφεραν οι FT, προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει επιλέξει πέντε φιλανθρωπικά ιδρύματα στις ΗΠΑ και την Κίνα ως πρώτο βήμα.
«Η πραγματοποίηση δωρεών άνω των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ στις πέντε φιλανθρωπικές οργανώσεις έχει συζητηθεί, αλλά δεν έχει ληφθεί απόφαση», ανέφεραν οι FT, επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Το τελικό ποσό που θα δοθεί από τις πωλήσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερο καθώς η εταιρεία είναι διατεθειμένη να πληρώσει σημαντικό μερίδιο των κερδών από το απόθεμα Yeezy, ανέφερε η έκθεση.
Η Adidas είχε προβλέψει ζημιά φέτος προτού ανακοινώσει τις προθέσεις της να πουλήσει τις υπόλοιπες μετοχές της Yeezy.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ