ΕΕ: Πράσινο φως για την συμφωνία των 61 δισ. δολαρίων της Broadcom για τη VMware

 ΕΕ: Πράσινο φως για την συμφωνία των 61 δισ. δολαρίων της Broadcom για τη VMware

Η Broadcom πρόσφερε στη Marvell και σε άλλους ανταγωνιστές δεσμεύσεις διαλειτουργικότητας που σχετίζονται με τους προσαρμογείς κεντρικού διαύλου καναλιού οπτικών ινών (FC HBAs), ένα είδος προσαρμογέων αποθήκευσης

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ Broadcom εξασφάλισε την έγκριση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ την Τετάρτη για την προτεινόμενη εξαγορά 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας υπολογιστικού cloud VMware αφού προσέφερε διορθωτικά μέτρα για να βοηθήσει την ανταγωνιστική Marvell Technology.

Η συμφωνία, η μεγαλύτερη ποτέ της Broadcom, θα βοηθήσει τον κατασκευαστή chip να διαφοροποιηθεί σε εταιρικό λογισμικό.

Η Broadcom πρόσφερε στη Marvell και σε άλλους ανταγωνιστές δεσμεύσεις διαλειτουργικότητας που σχετίζονται με τους προσαρμογείς κεντρικού διαύλου καναλιού οπτικών ινών (FC HBAs), ένα είδος προσαρμογέων αποθήκευσης, είπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Marvell και άλλοι ανταγωνιστές θα έχουν "εγγυημένη πρόσβαση στις διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών διαλειτουργικότητας καθώς και στα υλικά, τα εργαλεία και την τεχνική υποστήριξη που απαιτούνται για την ανάπτυξη και πιστοποίηση τρίτων FC HBA", δήλωσε η αρχή επιβολής ανταγωνισμού της ΕΕ.

Η Marvell και άλλοι ανταγωνιστές θα έχουν επίσης εγγυημένη πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα για όλα τα τρέχοντα και μελλοντικά προγράμματα οδήγησης FC HBA της Broadcom μέσω μιας αμετάκλητης άδειας ανοιχτού κώδικα.


«Οι δεσμεύσεις που προσφέρει η Broadcom θα επιτρέψουν στον μοναδικό της αντίπαλο Marvell να συνεχίσει να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις και να εξασφαλίσει παρόμοια προστασία για οποιουσδήποτε μελλοντικούς συμμετέχοντες», δήλωσε η επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ, Margrethe Vestager.
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ και η βρετανική υπηρεσία ανταγωνισμού εξετάζουν επίσης τη συμφωνία.

«Συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο με τις διάφορες ρυθμιστικές μας καταθέσεις σε όλο τον κόσμο, έχοντας λάβει τη νόμιμη άδεια συγχώνευσης στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Νότια Αφρική και την Ταϊβάν, καθώς και άδεια ελέγχου ξένων επενδύσεων σε όλες τις απαραίτητες δικαιοδοσίες», δήλωσε η Broadcom.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ