UPS και Teamsters Union σε αδιέξοδο για νέα συμφωνία - Στον αέρα 340.000 εργαζόμενοι

UPS και Teamsters Union σε αδιέξοδο για νέα συμφωνία - Στον αέρα 340.000 εργαζόμενοι

Η σύμβαση λήγει στις 31 Ιουλίου - Η UPS γλύκανε την προσφορά την περασμένη εβδομάδα, η ένωση λέει ότι δεν αρκεί

Η Ένωση Teamsters ανακοίνωσε την Τετάρτη η United Parcel Service "αποχώρησε" από τις διαπραγματεύσεις για συμφωνία, έναν ισχυρισμό που ο ναυτιλιακός γίγαντας αρνήθηκε, ασκώντας τη δική του κατηγορία ότι η ένωση είχε σταματήσει τις διαπραγματεύσεις.
Οι δύο πλευρές αντάλλασσανδηλώσεις νωρίς το πρωί καθώς προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για να αποτρέψουν μια απεργία όταν η τρέχουσα σύμβαση, η οποία καλύπτει περίπου 340.000 εργαζόμενους, λήγει στο τέλος του μήνα.
Οι εργαζόμενοι της UPS έχουν ήδη εγκρίνει μια απεργία σε περίπτωση κατάργησης των συνομιλιών. Μια τέτοια εργατική δράση θα ήταν η πρώτη από το 1997 για τους εργαζόμενους της UPS, σε μια απεργία που κράτησε 15 ημέρες.

Τόσο το συνδικάτο όσο και οι αξιωματούχοι της εταιρείας έχουν πει στο παρελθόν ότι ήθελαν να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία για να αποτραπεί μια απεργία, η οποία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο εκατομμύρια καθημερινές παραδόσεις.

Αφού έχασαν τις αυξήσεις των μισθών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα συνδικάτα απωθούν πλέον τις προσφορές συμβάσεων από εταιρείες που αντιμετωπίζουν ελλείψεις εργατικού δυναμικού, αναζητώντας υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

"Οι Teamsters σταμάτησαν να διαπραγματεύονται παρά την ιστορική προσφορά της UPS που βασίζεται στην κορυφαία αμοιβή μας στον κλάδο", δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η ένωση πρέπει να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις.
Το συνδικάτο είχε δηλώσει νωρίτερα την ίδια μέρα η UPS έκανε μια προσφορά που απορρίφθηκε ομόφωνα και ότι η εταιρεία «αποχώρησε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
"Η UPS είχε μια επιλογή να κάνει και σαφώς επέλεξε να ακολουθήσει λάθος δρόμο", δήλωσε ο Sean O'Brien, γενικός πρόεδρος της Teamsters, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου 340.000 πλήρους και μερικής απασχόλησης Αμερικανούς οδηγούς, χειριστές πακέτων και φορτωτές στην εταιρεία.

Η εθνική απεργία του 1997 είχε διαταράξει την προμήθεια αγαθών, κόστισε στην εταιρεία 850 εκατομμύρια δολάρια και έστειλε ορισμένους πελάτες σε ανταγωνιστές.

Η UPS γλύκανε την προσφορά της την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο O'Brien είπε ότι δεν πήγε αρκετά μακριά για να ανταμείψει τους εργαζόμενους που διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να διατηρήσουν τα πακέτα σε κίνηση κατά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας COVID-19 που τροφοδότησε μεγάλα κέρδη για την εταιρεία.

«Η άρνηση διαπραγμάτευσης, ειδικά όταν η γραμμή τερματισμού είναι ορατή, δημιουργεί σημαντική ανησυχία μεταξύ των εργαζομένων και των πελατών και απειλεί να διαταράξει την οικονομία των ΗΠΑ», δήλωσε η UPS την Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ