Mytilineos: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο - Στο 4%-4,5% το εύρος απόδοσης

Mytilineos: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο - Στο 4%-4,5% το εύρος απόδοσης

Το ομόλογο θα εισαχθεί στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και η ελάχιστη αξία εγγραφής είναι τα 1.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε μία εταιρική ομολογία.

Άνοιξε σήµερα στις 10 το πρωί το βιβλίο προσφορών της Mytilineos για την έκδοση του 7ετούς διάρκειας οµολόγου 300-500 εκατ. ευρώ. Το βιβλίο προσφορών θα παραµείνει ανοιχτό έως τις 4 το απόγευµα της Πέµπτης.

Η Mytilineos ανακοίνωσε χθες ότι το εύρος της απόδοσης , το οποίο καθορίστηκε από τους Συντονιστές Κύριους Αναδόχους και εντός του οποίου οι Ειδικοί Επενδυτές θα υποβάλλουν αιτήσεις κάλυψης θα είναι 4% – 4,5%.

Η τελική απόδοση και το επιτόκιο θα γνωστοποιηθούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα δημοσιευθούν, στον διαδικτυακό τόπο της Εκδότριας και του Χ.Α., το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Εκδότης του κοινού ομολογιακού δανείου είναι η Μυτιληναίος Α.Ε. και το μέγεθος της έκδοσης είναι 300 έως 500 εκατ. ευρώ, με διάρκεια τα 7 έτη. Το δίκαιο της έκδοσης είναι το ελληνικό, ενώ θα εκδοθούν 300 έως 500 χιλιάδες ομολογίες, με αξία 1.000 ευρώ η κάθε μία. Το ελάχιστο ύψος εγγραφής είναι τα 1.000 ευρώ. Το εύρος απόδοσης στο κουπόνι θα είναι 4% έως 4,5%, ενώ η περίοδος εκτοκισμού θα είναι ανά εξάμηνο. Η φορολογία θα είναι 15% επί του κουπονιού στην πηγή. Η διαπραγμάτευση θα γίνεται στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα καθορισθούν η τελική απόδοση και το Επιτόκιο περιλαμβάνουν τις συνθήκες της αγοράς ομολόγων, το ύψος της ζήτησης ανά απόδοση από Ειδικούς Επενδυτές, το πλήθος και το είδος Ειδικών Επενδυτών, το ύψος της ζήτησης από τους Ιδιώτες Επενδυτές (στο βαθμό που η τελική κατανομή προς αυτούς ξεπεράσει το ελάχιστο ποσοστό κατανομής του 30%) και το κόστος εξυπηρέτησης της ομολογιακής έκδοσης που προτίθεται να αναλάβει η Εκδότρια.

Ενδεικτικά, εάν η ζήτηση από Ειδικούς Επενδυτές καλύψει την Έκδοση μέχρι και το ανώτατο όριο του εύρους της απόδοσης αλλά ταυτόχρονα καλύπτεται σημαντικό τμήμα της Έκδοσης σε χαμηλότερο επίπεδο απόδοσης, δύναται να επιλεγεί η χαμηλότερη απόδοση, ακόμα και αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα μικρότερο ύψος αντληθέντων κεφαλαίων και υπό την επιφύλαξη της κάλυψης της προϋπόθεσης έκδοσης των Ομολογιών.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, το κλείσιμο του βιβλίου θα γίνει την Πέμπτη 6 Ιουλίου όταν και θα ανακοινωθεί η τελική απόδοση και το επιτόκιο. Στις 10 Ιουλίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Δημόσιας Προσφοράς, ενώ η έναρξη διαπραγμάτευσης των ομολογιών στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα γίνει στις 11 Ιουλίου.

Τα καθαρά αντληθησόμενα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν ως ακολούθως και με την κατωτέρω προτεραιότητα:

- Ποσό μέχρι 255 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την πληρωμή οφειλής υφιστάμενου, τραπεζικού δανεισμού της Εκδότριας. Ειδικότερα η Εταιρεία θα διαθέσει: Ποσό έως 100 εκατ. ευρώ στην ΕΤΕ για την πληρωμή οφειλής στο πλαίσιο Κοινού Ομολογιακού Δανείου, β) Ποσό έως 100 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank για την πληρωμή οφειλής Κοινού Ομολογιακού Δανείου γ) Ποσό έως 55 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς για την πληρωμή οφειλής Κοινού Ομολογιακού Δανείου.

- Ποσό μέχρι 236,2 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών της Εκδότριας σε κεφάλαιο κίνησης, εντός έξι μηνών από την Ημερομηνία Εκδόσεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ