Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με την χθεσινή πτήση αμερικανικών αεροσκαφών Β-52 στο FIR Αθηνών, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε απόψε ανακοίνωση, με την οποία χαρακτηριζει ψευδή οποιαδήποτε άλλη περιγραφή των σχετικών γεγονότων.
Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:
– Κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας μεταξύ ΓΕΕΘΑ και Αεροπορικής Διοίκησης (AIRCOM) του ΝΑΤΟ, τις μεσημβρινές ώρες της 22ας Αυγούστου 2022, έλαβε χώρα πτήση αμερικανικών αεροσκαφών Β-52 στο FIR Αθηνών.
– Τα Β-52 εισήλθαν από το νοτιοδυτικό όριο του FIR Αθηνών προκειμένου να εξέλθουν απ’ αυτό δυτικά της Μεγίστης. Η πτήση των εν λόγω αεροσκαφών, έλαβε χώρα στο πλαίσιο επίδειξης διασυμμαχικής συνοχής και αλληλεγγύης.
– Ενώ η κίνηση των B-52 δεν προβλεπόταν να γίνει με συνοδεία μαχητικών αεροσκαφών, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, πέντε άγνωστα ίχνη αέρος κινήθηκαν ανατολικά της Καρπάθου, παρεμβαλλόμενα στο δρομολόγιο των Β-52, προβαίνοντας παράλληλα σε παράβαση κανόνων εναέριας κυκλοφορίας λόγω μη κατάθεσης Σχεδίου Πτήσης.
– Άμεσα απογειώθηκαν τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Π.Α. από την Κρήτη, τα οποία ανεγνώρισαν τα άγνωστα ίχνη ως οπλισμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, που αναχαιτίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.
– Επί του θέματος έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
“Οποιαδήποτε άλλη περιγραφή των σχετικών γεγονότων είναι ψευδής”, καταλήγει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην ανακοίνωσή του.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















